Együtt lesztek „anyaésapa”

Egyre több ismerősötök jelenti be a nagy hírt: érkezik a baba. Ilyenkor akaratlanul is megfordul a fejetekben a gyermekvállalás gondolata. Vitathatatlanul ez az egyik, ha nem a legnagyobb felelősség egy kapcsolatban, ezért nem árt tisztában lenni, melyikőtök hogyan vélekedik a témáról.

Valljuk be őszintén, vannak, akik azért halogatják a gyermekvállalást, mert egyszerűen úgy érzik, nem érettek meg arra, hogy egy másik emberi életért vállaljanak felelősséget. Mondván, hogy még önmagukért is nehezen tudnak felelősséget vállalni. De pont ezért csodálatos, hogy két ember szülővé válva osztozik ezen a felelősségen. Érdemes őszintén beszélni a témáról: ha látjátok, nyugodtan támaszkodhattok párotokra, a gyermekvállalás sem tűnik annyira ijesztőnek.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Osszátok meg egymással gyermekvállalással kapcsolatos érzéseiteket, tegyétek fel a bennetek lévő kérdéseket. Ha bizonytalanok vagytok, beszéljetek egymással félelmeitekről, kétségeitekről, s azt is nézzétek meg, hogy ezek az érzések mennyire valósak. Minden felmerülő kérdésre keressetek közösen választ!
  • Kérdezzétek a tapasztaltat! Ha van olyan ismerősötök, akiknek már megszületett a babája, kérjetek tanácsot tőle. Ha mesélnek a szülői kötelességekről, jobban el tudjátok dönteni, készen álltok-e már a feladatra.
  • Ha arra jutottatok, hogy még nem vágtok bele a baba projektbe, akkor válasszátok ki a mindkettőtök számára megfelelő fogamzásgátlási módszert!