Fogamzásgátlás, hozzáértő segítséggel!

Barátok, rokonok is kifejezik véleményüket a fogamzásgátló módszerek kapcsán? Akár csupán egy beszélgetés során merül fel a téma, akár konkrét állásponttal szembesültök, fontos tudatosítani, hogy az alkalmazott fogamzásgátló eszköz kiválasztása csakis és kizárólag kettőtök döntése!

Természetes, hogy időnként kikérjük ismerőseink, barátaink, családtagjaink véleményét, hiszen egy hozzánk közelebb álló személy tapasztalatait hitelesebbnek tartjuk. A szájról szájra terjedő vélemények mindig is nagy jelentőségűek voltak, erejük ma már kutatásokkal bizonyított[1]. Fontos azonban, hogy meg tudjuk határozni, mi az, amiben nem feltétlenül érdemes kizárólag mások véleményére hagyatkozni.

A fogamzásgátlásról legtöbbünknek megvan a saját véleménye. Ismerőseiddel nagy valószínűséggel szóba is került a téma, különösen, ha éppen aktuális a módszer kiválasztása és adsz barátnőid, családod véleményére. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ez csakis kettőtök, azaz Te és a párod döntése. Nem érdemes hagyni, hogy mások véleménye befolyásoljon, hiszen ki erre, ki arra a módszerre esküszik; kinek ez, kinek pedig az vált be.

Viszont minden nő és minden pár más. Így a fogamzásgátló módszer kiválasztásában kizárólag a Ti elvárásaitoknak kell megfelelnetek, nem ismerősök véleményének. Ti vagytok azok, akik a legjobban tudjátok, hogy szexuális szokásaitok, életmódotok és igényeitek tükrében melyik a leginkább testhezálló megoldás számotokra.

Az azonban, hogy hozzáértő szakember véleményét is kikérjétek, legalább olyan fontos, mint saját érzéseitekre fókuszálni, hiszen a fogamzásgátlás kérdése szexuális életetek mellett párkapcsolatotokra és a tudatos családtervezéssel kapcsolatos elképzeléseitekre is hatással van. Forduljatok bátran nőgyógyászhoz, és a módszer kiválasztásánál vegyétek figyelembe a szakértő véleményét és javaslatait egyaránt![1] https://www.forbes.com/sites/kimberlywhitler/2014/07/17/why-word-of-mouth-marketing-is-the-most-important-social-media/#1542ae9054a8