Ha nincs egyezség a papás-mamást illetően

Te már babáznál, a párod viszont még nem. Vagy éppen a kedvesed hozza fel egyre többször a gyerektémát, ám részedről még tárgytalan a kérdés. Akármelyik felállás is legyen jellemző rátok, ne feledjétek, a gyermekvállalásról csak teljes egyetértésben szabad dönteni!

Ha bármelyik fél is úgy érzi egy kapcsolatban, hogy a családalapítás rá lenne erőltetve, az bizony nem csak az ő életükre lehet negatív hatással, hanem a leendő gyermekükre nézve sem kedvező. A családalapítás vagy éppen bővítés minden esetben a felek egyetértésén kell, hogy alapuljon. Amennyiben egyikőtök még nem érzi magát késznek a szülővé válásra, inkább várjatok még egy kicsit a gyermekvállalással. Ne feledjétek, egy új élet születése mindig a szülők döntése és felelőssége!

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Mondd el őszintén párodnak, ha te még várnál a szülővé válással. Megannyi oka lehet annak, ha valaki még hezitál a gyermekvállalást illetően. Avasd be kedvesedet, te mit érzel e kérdés kapcsán. Lehet, olyat mondasz neki, ami eszébe sem jutott volna, és jobban bele tudja magát képzelni a te helyzetedbe.
  • Törekedjetek a békés egyetértésre ebben a sorsdöntő témában is. Beszéljétek meg, hogy egy közösen meghatározott idő múlva újra terítékre kerül a családalapítás témaköre.