Lepedőakrobatika a harmóniáért

Gyakran van olyan érzésed, hogy olyan, mintha csak egymás mellett élnétek kedveseddel, s nem együtt? Nos, ez több párnál probléma, mint gondolnád, de kellő őszinteséggel és nyitottsággal helyreállítható a harmónia.

Sokszor okoz frusztrációt párkapcsolatokban az elhidegülés. Pszichológusok szerint a legtöbb pár már későn fordul szakemberhez, azonban, ha még éreznek vonzalmat egymás iránt, nagyobb eséllyel menthető meg a kapcsolat. Ilyenkor lehet terápiás eszközként használni például a sportot, amely köztudottan endorfint, azaz boldogsághormont termel.[1] Ugyanis, ha jobban érezzük magunkat a bőrünkben, párunk is kívánatosabbnak tart minket.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Ha úgy érzed, drasztikusan csökkent az intim együttlétek száma, kezdeményezz beszélgetést pároddal, így elejét veheted a felesleges találgatásoknak!
  • A szakemberek szerint nem törvényszerű, hogy a szex eltűnjön a kapcsolatokból! Idézzétek fel hát a kezdeti időszakot, amikor még nem vált napi rutinná az összebújás!
  • Tegyél sporttal és egészséges étkezéssel azért, hogy párod büszke legyen rád és vonzónak tartson több éves, évtizedes együttlét után is!
  • Néha nem árt kilépni komfortzónánkból, és újítanunk például ruhatárunkon, hogy fenntartsuk párunk érdeklődését.

[1] Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3157040