Mini-szabadság a mindennapokban

A mindennapi rohanásban, a munkahelyi elvárásoknak való megfelelés és a folyamatos teljesítménykényszer közepette nem csoda, hogy egy idő után mindenki elfárad. Hogyan legyen harmonikus még párkapcsolatunk is? Elengedhetetlen, hogy megállj néha és magadra is szakíts egy kis időt. Hidd el, az élet számos területére - beleértve a párkapcsolatodat -, pozitív hatással van, ha önmagaddal is eleget foglalkozol. Ehhez adunk most tippeket!

Hogy győzd erővel és motivációval a mindennapokat, hogy békében és harmóniában legyél önmagaddal, ahhoz bizony elegendő énidő szükséges. Úgy érzed, régen voltál már kicsit egyedül, vagy idejét se tudod már, mikor kapcsoltál ki pár órácskára? Hogy mikor foglalkoztál senki mással, csakis magaddal? Lehet, itt az ideje, hogy lazíts egyet és szakíts magadnak egy kis énidőt a rohanásban, egy mini-szabadságot a mindennapokban. Hidd el, annak párod is örülni fog, ha kiegyensúlyozottabban és kisimultabban kap vissza egy-egy ilyen elvonulás után.

Ragaszkodj hozzá! tippek[1]:

  • Mozogj! A testmozgás biztosan feldob. Menj el edzeni, jógázz, ússz egyet, vagy csak sétálj egy jó nagyot a közeli parkban!
  • Jutalmazd meg magadat! Ez lehet akár egy kis wellnessezés, egy masszázs, egy új körömlakk kipróbálása, vagy egy régóta vágyott ruha beszerzése.
  • Relaxálj! Vegyél egy jó forró, habos fürdőt, szundikálj egyet, vagy nosztalgiázz régi képeket nézegetve!
  • Kapcsolj ki! Olvass egyet, rakj ki egy puzzle-t, vagy ha jól esik, írj egy rövid novellát, verset, vagy akár naplót, amelyben papírra veted a gondolataidat!
  • Élj társasági életet! Találkozz a barátnőiddel, menj el moziba vagy bulizni! Hívd fel egy rég nem látott rokonodat és beszélgessetek egy jót! Tudatosan tervezz be baráti programokat a hétköznapokba![1] https://growingthegivens.com/me-time-ideas-busy-woman/