Modernkori bosszúságok kiiktatása

Függetlenül attól, ki mitől érzi magát szeretve leginkább, a kedvesünkkel együtt töltött minőségi idő felbecsülhetetlen. Ez pedig ma egyre nehezebben kivitelezhető, a modern technikának köszönhetően. A minket körülvevő kütyük életünk megkönnyítésére hivatottak, ám vannak esetek, amikor nagyobb kárt okoznak, mint gondolnánk…

Mindenféle álszentség nélkül kijelenthetjük, mindnyájan töltöttük már úgy kedvesünkkel egy-egy estét, hogy egyikünk az egyik sarokban nyomkodta az okostelefonját vagy tabletjét, másikunk pedig a másik sarokban. Valóban remek, ha egy kattintással elérjük a moziműsort, vagy megtaláljuk a vacsorához való receptet, de ne „felejtsük” magunkat a készülék előtt. Ugyanis, ha ez mindennapossá válik, szépen lassan elfogynak a közös témák, és társas magányban találjuk magunkat. Hogy ne így legyen, azért mindketten sokat tehetünk.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Tartsatok telefonmentes estéket! Ilyenkor kizárólag a családi hívásokat vegyétek fel, de minden más értesítést kapcsoljatok ki. Nyugodtabban tudtok egymásra koncentrálni, ha közben nem chatel egyikőtök sem a baráti társaságotok tagjaival, nem nézelődik valamelyik közösségi oldalon és nem szörfölget a hírportálokon.
  • Egyszerűbb egy fárasztó nap után filmet nézni, de higgyétek el, egy inspiráló beszélgetés is felfrissíthet benneteket!