Nyelvvizsga szeretetből

Megterhelő számodra, hogy pároddal folyamatosan veszekedtek? Viszont, ha a békülés érdekében te teszed meg az első lépéseket, kudarcot vallasz? Bármit mondasz vagy csinálsz, sehogy sem jó? Sőt, olykor olaj a tűzre. Hidd el, bármily sötét színezetűnek is tűnik a helyzet, nem feltétlenül javíthatatlan.

Az életben minden tanulás kérdése. Még ha furcsán is hangzik, egy párkapcsolatban is elengedhetetlen bizonyos ismeretek befogadása. A legfontosabb tananyag pedig nem más, mint a saját párod. Ha tudod, milyen módon kommunikálhatod felé a legeredményesebben szeretetedet, sokat javíthatsz a kettőtök közti harmónián. A másik szeretetnyelvének sikeres elsajátítása segítség lehet a konfliktuskezelésben, csökkenthetők általa a veszekedésekkel, vitákkal töltött óraszámok.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • A legfontosabb kérdés, hogy meg akarjuk-e menteni kapcsolatunkat. Ha biztos vagy abban, párod az igazi, ne rá várj, bátran kezdeményezz te magad a helyzet javítása érdekében!
  • Biztosítsatok magatoknak időt arra, hogy megismerjétek a másik szeretetnyelvét. Kiderülhet, hogy eddig kevésbé hatékony módon fejezted ki, mennyire szereted őt! És utólag te is rájöhetsz, hogy ő is sokat próbálkozott – a saját módszereivel.
  • Hogy ne érjen több kudarc a békítő akciók során, beszélgess őszintén pároddal arról, mit vártok el egymástól.