Önismeret, mindenekfelett

Ha békében vagyunk saját magunkkal, a világ is pozitívabban viszonyul hozzánk. Hiszen amíg nem szeretjük saját magunkat, hogyan várhatjuk el, hogy mások szeressenek? Így nem is gondolnánk, de a harmonikus párkapcsolat alapját képezi az is, hogy a felek elfogadják saját magukat!

A személyiségfejlődés ugyan élethosszig tartó folyamat, de nem kell megijedni, néhány tudatos módszerrel mi is tehetünk azért, hogy saját testi-lelki állapotunk és párkapcsolatunk is harmonikusabbá váljon. Ehhez arra van szükség, hogy bizonyos időközönként biztosítsunk magunknak elegendő énidőt, amikor átgondoljuk az aktuális céljainkat, hogy mit szeretnénk elérni a magánéletben és a karrierünkben, miképpen látjuk az aktuális élethelyzetünket, és hogyan vélekedünk az olyan meghatározó kérdésekben, mint a családalapítás.

Ha nyugodtabbak, magabiztosabbak vagyunk, az párkapcsolatunkra is pozitív hatással lesz.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Legyen egy külön jegyzetfüzeted, amelyben az életedet meghatározó, kardinális kérdéseket, témákat jegyzed fel.
  • Állíts fel kategóriákat, amelyeket időről-időre megvizsgálsz. Például összegezheted, mit és mikor szeretnél elérni a munka-fronton és a családi életedben.
  • Mérd fel rendszeresen, mik érdekelnek, foglalkoztatnak abban az adott időszakban a leginkább. Tanulságos lehet akárcsak egy évre visszamenőleg is megnézni.