Párkapcsolat: a csiszolatlan gyémánt

Mindig az van, amit a párod szeretne? Dühít, hogy nem tudod érvényesíteni az akaratod? Sokakban okoz frusztrációt és félelmet, hogy teljesen megváltozik párja mellett. Azonban nincs ok aggodalomra, egy párkapcsolatban magától értetődő, hogy folyamatosan idomultok egymáshoz – persze egészséges keretek között.

Természetes folyamat, hogy amint az „én+te” „mi” lesz, megannyi változáson megyünk keresztül. Párunk hatására megszerethetünk, vagy akár meg is gyűlölhetünk dolgokat, új hobbijaink is lehetnek. Ám sokan érzik úgy, teljesen feladják saját magukat. Ez azonban nem törvényszerű, nyílt kommunikációval meg lehet akadályozni, hogy egyik-másik fél rosszul érezze magát a kapcsolatban.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Mindenek előtt fogadd el, hogy az összecsiszolódás sok változással jár.
  • Minden esetben őszintén mondd el véleményedet párodnak, ha új ötlettel áll elő, ami a kapcsolatotokat érinti. Így nem kényszeríthet bele semmibe, amit nem akarsz, és fennáll annak az esélye, hogy olyan kompromisszumos megoldást találtok, ami mindkettőtöknek jó.[1][1] Forrás: http://hvg.hu/pszichologiamagazin/20160815_Mikor_veszitjuk_el_onmagunkat_egy_parkapcsolatban