Tablettában gondolkozol? A vizsgálat az első!

Az egészséges és tudatos szexuális élet egyik legalapvetőbb szempontja a pár mindkét tagja számára megfelelő fogamzásgátló módszer kiválasztása. Manapság számos modern eszköz áll rendelkezésre, köztük a nőgyógyász által felírt fogamzásgátló gyógyszer. Tablettában gondolkozol? Cikkünk segítségével felkészülhetsz a leggyakoribb vizsgálatokra és kérdésekre.

A fogamzásgátló tabletta biztonságos használatához az első lépés a nőgyógyász felkeresése. Ő az, aki szakértelmével és egyéni adottságaid figyelembevételével a legmegfelelőbb és leghatékonyabb gyógyszert tudja felírni számodra. Ehhez azonban több tesztet és vizsgálatot szükséges elvégeznie, valamint fel kell térképeznie a saját és családod egészségügyi hátterét is.

A konzultáció első fele legtöbbször beszélgetéssel telik. A nőgyógyász kérdéseket tesz fel a szexuális életedre, a menstruációdra, a mindennapi szokásaidra, életmódodra vonatkozóan, például a dohányzással kapcsolatban[1].

Ezután következik az egészségügyi háttérinformációk megismerése[2]. Orvosod áttekinti a teljes orvosi előzményedet és belekérdez a családodban korábban előforduló betegségekre. Leggyakrabban a vérrögökre való hajlamról és a trombózis előfordulásáról van szó.

A következő lépésben aztán általános egészségügyi tesztek elvégzése következik: vérnyomásmérés, laborvizsgálat, hasi ultrahang[3].

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Készülj a számodra legmegfelelőbb fogamzásgátló módszer kiválasztására tudatosan! Amennyiben fogamzásgátló gyógyszert szeretnél szedni, mindenképpen érdemes nőgyógyászhoz fordulni.
  • Célszerű felkészülten érkezni az időpontra. Jegyezd fel, mikor volt az utolsó menstruációd, járj utána, milyen betegségek fordultak elő korábban a családodban!
  • Gondold át, számodra melyek a legfontosabb szempontok a fogamzásgátló módszer kiválasztásában. Ezzel orvosodat is segítheted a számodra legmegfelelőbb típus meghatározásában.
  • Ne izgulj, és ne aggódj! Felesleges, hogy kényelmetlenül érezd magadat a kérdések és a vizsgálat során, hiszen nőgyógyászod ezek segítségével tudja megállapítani, melyik tabletta illik hozzád a legjobban.

A honlapunkon megtalálható orvosi teszt segítségével még felkészültebben érkezhetsz a konzultációra![1] https://popit.io/birth-control-pill-examination-tests-doctor-will-carry/

[2] https://www.webmd.com/sex/birth-control/news/20010501/getting-examined-to-get-pill#1

[3] https://popit.io/birth-control-pill-examination-tests-doctor-will-carry/