Távkapcsolóval vezérelt kapcsolat

Ritkán esik szó a távkapcsolatokról, pedig manapság egyre többeket érint, hogy párját a tanulás vagy a munkája hosszabb-rövidebb időre másik városba, vagy éppen országba szólítja. Azonban ez nem jelenti automatikusan egy párkapcsolat végét! Sőt, a távolság meglepő pozitívumokkal is járhat, de némi kreativitásra szükség lehet.

Sokan gondolják, hogy a távkapcsolat csak ideig-óráig működhet, szinte biztosra vehető a szakítás. Azonban ez nem feltétlenül van így. Hogy miért? A szakemberek szerint ennek egyik oka lehet, hogy a távolság miatt fokozottabb a kommunikáció. S valóban, hogy biztosítsuk szerelmünket érzéseinkről, még olyan napközben látott-hallott eseményt is meg akarunk osztani vele, amelyeket alapesetben nem is mesélnénk el, csakhogy halljuk a hangját, vele legyünk az „éteren keresztül” is. Igaz, kissé nehezített terepen kell mozognunk, de törekedhetünk a harmóniára így is! A szeretetnyelvek kreatív alkalmazása segíthet nekünk ebben.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Apró bókokat, kedves üzeneteket a távolból is küldhetünk sms és e-mail formájában. De kézzel írott levelet és képeslapot is küldhetünk párunknak. Ereklyeként fogja őrizni a következő találkozásig!
  • Az internet segítségével a világ másik tájáról is könnyedén küldhetünk virágcsokrot vagy intézhetjük el a nagybevásárlást. A hatás nem fog elmaradni.
  • Ügyelj arra, hogy ha kedveseddel beszélgetsz, csak rá figyelj! Kapcsolj ki minden más elektronikai eszközt, hogy a távolság ellenére is minőségi időt tölthessetek együtt.
  • Ha kivitelezhető, lepd meg személyesen! Spórolással, némi lemondással jár egy-egy ilyen kiutazás, de az öröm felbecsülhetetlen lesz.