Anyává válás = a rettegés arénája?

Sok nő, noha nagyon szeretne gyermeket vállalni, tudat alatt valójában fél az édesanyává válástól. Kevesen merik kimondani, hogy az odáig vezető út, már maga a terhesség és az azzal járó testi változások is ijesztőnek tűnnek számukra, nem beszélve a szülésről… Azonban, ha homokba dugjuk a fejünket, azzal csak ártunk magunknak.

Gyakran hajlamosak vagyunk szőnyeg alá söpörni félelmeinket, pedig ha konkrétan megfogalmazzuk azokat, szembenézünk velük, sokkal egyszerűbbé válhat az életünk. A terhesség is lehet egy olyan ismeretlen, amely félelmet kelthet bennünk, de ha rendeztük gondolatainkat, azzal már jó úton haladunk a megoldás felé. A tudatalattinkban mélyen rejtező, lelki gátak feloldása ugyanis éppen olyan fontos lehet, mint a szervi problémák kiszűrésére irányuló vizsgálatokon való részvétel.

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Már a baba tervezésekor beszéljetek egymásnak aggályaitokról! Ez érintheti a terhesség alatti szexuális életet éppen úgy, mint a kisbaba érkezésével járó anyagi terheket. Kiderülhet, hogy feleslegesen aggódtok bizonyos részleteket illetően.
  • Írjátok össze a terhességgel, szüléssel kapcsolatos kérdéseiteket, és bátran beszéljétek meg nőgyógyászotokkal. Könnyen előfordulhat, hogy rengeteg tévhitet oszlat majd el, amitől te és párod is jobban alszotok majd.
  • Beszélgess sokat édesanyákkal! Akár a saját anyukáddal, párod édesanyjával, már gyermekes barátnőiddel vagy a szomszédoddal, a lényeg, hogy minél többféle történetet hallj számodra kedves emberektől. Hidd el, megnyugtatóan és inspirálóan hatnak majd rád ezek a beszélgetések.
  • Attól, hogy valaki édesanya lesz, még nő marad, nem kötelező slampossá válni! Ám, ha félsz a testi változásoktól, biztosíts több én-időt magadnak, járj akár többet fodrászhoz, manikűröshöz.