Családalapítási 1X1

Felkészültnek érzitek magatokat arra, hogy gondoskodjatok egy gyermekről? Tartsatok alapos önvizsgálatot, hogy testileg és lelkileg is készen álltok-e a családalapításra, ez ugyanis életetek egyik legnagyobb döntése. A két fél összhangja elengedhetetlen, hogy harmonikus és boldog környezetbe érkezhessen meg a baba.

Hogy a szerelemből mély szeretet, majd olyan kötődés alakuljon ki, amely egy egész családot képes összetartani, nagyon sok befektetett energiára van szükség mindkét fél részéről. A gyermekvállalás előtt tehát egymás alapos megismerése és a kölcsönös bizalom kiépítése a legfontosabb. Ehhez pedig az kell, hogy folyamatosan biztosítsuk párunkat arról, mennyire szeretjük, elfogadjuk és támogatjuk őt.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Kedvesed nem szereti, ha folyton ölelgeted? Hát kérdezd meg tőle, mitől érzi magát leginkább szeretve! Megeshet, hogy ő azon emberek közé tartozik, akiket például szavakkal könnyebben lehet becézgetni, mint fizikai érintéssel.
  • Gyakoriak a viták, veszekedések? Leendő gyermeketek érdekében járjatok utána, min kaptok össze legtöbbször. Ne féljetek kimondani, hogy egy-egy adott esetben mi nem esett jól nektek. Könnyen lehet ugyanis, hogy a „bolhából elefántot” klasszikus esete forog fenn, és csupán egyszerű félreértésekből generáltok nagyobb problémákat.
  • A lelki harmóniához elengedhetetlen a test karbantartása. A legjobb megoldás az lehet, ha közösen jártok el sportolni. Ha ez összeegyeztethetetlen, akkor hetente vagy legalább havonta egyszer az egyik alkalmat „cseréljétek be” például egy táncórára. Meglátjátok, az új közös impulzusok pozitív hatással lesznek rátok!