Ételed az életed

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás. Nem is gondolunk bele, mennyire igaz ez a rövid megállapítás. Ugyanis szervezetünk azokból a tápanyagokból épül fel, amelyeket beviszünk étkezéseink során. Nem mindegy tehát, mit veszünk magunkhoz táplálék formájában. Kis odafigyeléssel könnyedén egészségtudatosabbá válhatunk!

Ha össze-vissza eszünk, azt előbb-utóbb szervezetünk megbosszulja. Amellett, hogy egészen kellemetlen emésztési problémák alakulhatnak ki, immunrendszerünk is legyengülhet, ami miatt fogékonyabbak leszünk a különféle fertőzésekre. Amikor pedig rájövünk, hogy nem jó úton haladunk, gyakran esünk át a ló túloldalára és igyekszünk mindenből a „mentes” és a bio verziót választani, ami viszont anyagilag lehet megterhelő. Ha pedig ezt a bio életmódot nem tudjuk hosszútávon finanszírozni könnyen ugyanott tartunk, mint a legelején: újra az olcsóbb, gyorsan elkészíthető, finomított termékeket részesítjük előnyben. Hogy ne kerüljünk ebbe az ördögi körbe, érdemes néhány egyszerű tanácsot megfogadni!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Ne akarjatok az éppen aktuális étkezési hóbortnak, diéta-divatnak megfelelni! Találjátok meg az arany középutat: alapvetően azt egyétek, amit megkívántok, de kísérletezzetek bátran!
  • Alakítsatok ki közös esti főzős szeánszokat, akármilyen elfoglaltak vagytok! Így amellett, hogy lesz egy állandó programotok kedveseddel, kevesebb, a szervezetet terhelő mesterséges ízfokozót, színezéket és tartósítószert fogyasztotok
  • Legyen mindig otthon friss idényzöldség és –gyümölcs!