Lakásból otthon

A párkapcsolatok egyik legfontosabb mérföldköve az összeköltözés. Ez a változás magában hordozza az izgalommal teli várakozást, a tervezgetést és a bizonytalanságot: vajon így is működik majd a kapcsolat?

A kulcsszó az „együtt”. Úgy tervezzétek meg közös életeteket, hogy mindketten jól érezzétek magatokat benne. Az összeköltözéssel egy csodálatos, új fejezet kezdődik az életetekben, amiben már nem csak TE és Ő van, hanem TI vagytok. Az együttélés számos lehetőséget rejt: jobban megismerhetitek egymást, több időt tölthettek együtt és így tesztelhetitek, milyen hatással van ez az új élethelyzet a kapcsolatotokra. A lényeg, hogy szem előtt tartsátok mindkettőtök igényeit és együtt oldjátok meg a mindennapi feladatokat és kötelezettségeket – legyen szó az anyagiak rendezéséről vagy a házimunka elvégzéséről.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Kiráz a hideg, ha valaki a tubus közepén nyomja ki a fogkrémet vagy utcai cipőben megy be a nappaliba? Ne aggódjatok, ha nektek is vannak ilyen rigolyáitok! Már a költözködés során beszéljétek át ezeket, hiszen mindenkinek vannak hasonló szokásai. Utána pedig adjatok egy kis időt magatoknak, hogy összecsiszolódjatok a mindennapokban.
  • Ne feledjétek, együtt éltek, nem pedig egymás mellett! Ha valami zavar titeket, jelezzétek a párotoknak, hogy mielőbb tudjatok rá közösen megoldást találni. Ez igaz a pozitívumokra is: osszátok meg egymással, mennyire örültök, hogy minden reggel együtt kávéztok a közös kanapétokon.