Zen állapot, a baba előtt és a babával is!

Úgy érzitek, elérkezett az idő, hogy kapcsolatotokat megkoronázzátok egy gyermekkel? Miután meghoztátok ezt a fontos döntést, elkezdődik az izgalommal teli várakozás és felkészülés a trónörökös érkezésére. Babakocsit vásároltok, berendezitek a gyerekszobát, összeállítjátok a kelengyelistát. Ám nagyon fontos, hogy lelkileg is felkészültek legyetek, hogy harmonikus családba érkezhessen az új családtag.

A kicsit nem az érdekli, mennyire szépek a bútorok, mennyi plüssállatka veszi körül, hogy bárányok vagy macik vannak-e a gyermekszoba falán. A boldog apuka és anyuka, a kiegyensúlyozott és meghitt családi élet és a nyugodt légkör nyújt igazán biztonságot számára. Ennek megteremtése pedig a ti feladatotok. Könnyűnek tűnik ugyan, de sajnos nem mindig ilyen egyszerű a megvalósítása. Ha megszületik a gyermek, bizony sokkal több energiára, türelemre és figyelemre lesz szükségetek egymás iránt és a harmónia megteremtéséhez is. Ám ha együtt, kéz a kézben veszitek fel a harcot a felmerülő nehézségekkel, hamar átlendültök a kezdeti problémákon.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Még a gyermekvállalás előtt beszéljetek arról, kinek mire van szüksége a belső harmónia megteremtéséhez. Hiszen, ha boldog és kiegyensúlyozott a szülő, boldog és kiegyensúlyozott lesz a gyermek is.
  • A lelki egyensúly mellett ügyeljetek testetek egészségére is! Már a baba tervezése előtt érdemes fokozottabb figyelmet fordítani a helyes táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra. De vény nélkül kapható, fogantatást segítő, mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítő készítményekkel is támogatható a teherbe esés esélye.
  • Biztosítsatok egymásnak „énidőt” a feltöltődésre. Akár egy-egy lopott fél óra is csodákra képes és energiával tölt fel.
  • Fordítsatok időt egymásra is! Esténként, ha a család többi tagja már alszik, bontsatok ki egy üveg bort, beszélgessetek, töltsetek minőségi időt egymással. A belőletek áradó harmónia betölti az egész lakást.
  • A problémákat mindig négyszemközt beszéljétek meg. A köztetek lévő feszültség a gyermekre is átragad, így igyekezzetek minél hamarabb tisztázni a nézeteltéréseket. Sose feküdjetek le haraggal!