Ugyanabban a pozícióban dolgozol évek óta, és esély sincs az előrelépésre? Hiába szeretnétek babát kedveseddel, de egyelőre várat magára a gólya? Váratlan kiadásokkal szembesültök? Legyengült az immunrendszered, folyamatosan náthás vagy? Mindenkivel előfordul, hogy mélypontra kerül, úgy érzi, mintha egyszerre romlana el minden körülötte. Ilyen lelkiállapotban hajlamosak vagyunk környezetünket, beleértve párunkat hibáztatni. Azonban, ha vesszük a fáradtságot és a mélyére ásunk saját problémáinknak, és dolgozunk is a megoldáson, már az elején gátat szabhatunk az ebből fakadó felesleges párkapcsolati vitáknak.

De mégis, mit lehet tenni ilyen esetben? Nos, először is, szakítsunk időt saját magunkra, és hozzuk helyre testi-lelki egyensúlyunkat. A stresszfaktorok kiiktatása és gondolataink rendszerezése mellett ne feledkezzünk meg szervezetünkről sem. Hiszen sok esetben abból is fakadhat diszkomfortérzetünk, hogy fizikailag nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, és ebből adódóan pedig sokszor önbizalmunk sincs a maximumon. Pozitív hatást érhetünk el, ha új sportba kezdünk, vagy több időt szánunk sportolásra, mint eddig. A szakemberek régóta hangsúlyozzák, hogy a mozgás az elménket, kognitív képességeinket is fejleszti.[1] De a tudatos egészségmegőrzés érdekében éppen ilyen fontos, hogy rendszeresen vegyünk részt különböző szűrővizsgálatokon is.

Az pedig különösen jó hatással lehet párkapcsolatunkra, ha mindebben segítitek, inspiráljátok egymást. Ugyanis miután magadban megtaláltad a problémák forrását, nyugodtan kérhetsz segítséget kedvesedtől is! Együtt könnyebb megbirkózni a nehézségekkel![1] Forrás: British Journal of Sports Medicine: Exercise interventions for cognitive function in adults older than 50: a systematic review with meta-analysis

Már babáznátok? Későbbre tervezitek?

Önismeret, mindenekfelett

Tovább olvasok

Stresszmentesítés indul!

Tovább olvasok

Párosan szép az élet

Tovább olvasok

Ételed az életed

Tovább olvasok

Párkapcsolat: a csiszolatlan gyémánt

Tovább olvasok

Páros sporttagozat

Tovább olvasok

Lepedőakrobatika a harmóniáért

Tovább olvasok

Kincsünk az egészségünk

Tovább olvasok

Távkapcsolóval vezérelt kapcsolat

Tovább olvasok

Családi nyelv: értsünk szót egymással!

Tovább olvasok