Stresszmentesítés indul!

Úgy érzed, nincsen időd semmire, emiatt állandóan feszült vagy. Ezt pedig párod fel is rója neked. Nincs mese, változtatni kell. A szakemberek azt tanácsolják, ne az időt figyeljük, hanem váljunk magunk hatékonyabbá!

David Allen, nemzetközileg elismert életvezetési tanácsadó szerint nem az a legfőbb problémánk, hogy versenyt futunk az idővel, hanem az, hogy nem látjuk át a feladatokat, így nem is tudjuk meghatározni a megfelelő lépéseket. Ezt a nyomasztó érzést pedig mindnyájan ismerjük: összecsapnak fejünk felett a hullámok, nem is tudjuk, hova kapjunk, és emiatt zaklatottá, idegessé válunk. Azonban pár hétköznapi praktikával javíthatunk a helyzeten.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Minden hétvégén szánjatok időt kedvesetekkel a következő heti teendők átgondolására. Rendeljetek felelősöket és határidőket az egyes elintéznivalók mellé. Akár a hűtőre is kitehetitek a listát.
  • Tűzzetek ki rövid- és hosszútávú terveket. A priorizálás segít abban, hogy mik legyenek az első lépések a célok érdekében.
  • Iktassatok be stresszmentes hétvégéket. Ilyen alkalmakkor hagyjátok magatok mögött a civilizációt és barangoljatok az erdőben!