Biztos, hogy való nekünk gyerek?

Megannyi kérdés és kétely merül fel bennetek, ha a gyermekvállalás kerül szóba kedveseddel? Azonban nyugodjatok meg, természetes, hogy vannak félelmeitek a baba projektet illetően, hiszen tagadhatatlanul ez az egyik legcsodálatosabb, ám egyben a legnagyobb mérföldkő egy pár életében. Azonban bárhogy is döntötök, csak magatokra hallgassatok, ne hagyjátok, hogy bármilyen környezeti tényező befolyásoljon benneteket.

Manapság egyre többet hallani arról, hogy valaki tudatosan nem szeretne gyermeket vállalni. A legtöbben anyagi és politikai okokra, esetleg vélt vagy valós egészségügyi problémákra hivatkoznak. Azonban a legrosszabb, amit egy pár tehet, ha nem saját maga dönt ebben a kérdésben. Ne alkalmazkodjatok aktuális trendekhez, a saját lehetőségeitekhez mérten gondoljátok át a családalapítás kérdését!

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Senki sem lát a jövőbe, így nincs értelme már előre aggódni leendő gyermeketeket illetően!
  • Úgy érzitek, nem tudjátok mindig a legjobbat adni gyermeketeknek? Ne aggódjatok, szinte senki nem érzi úgy, mielőtt szülővé válna, de emiatt még kár lenne sok-sok csodálatos pillanattól megfosztani magatokat és leendő családotokat.
  • Ha féltek attól, milyen szülők lennétek, beszélgessetek sokat erről egymással. Bíztassátok egymást, és készítsetek kis cetliket, amelyek úgy kezdődnek, hogy „Biztos vagyok benne, hogy csodálatos anya/apa leszel, mert…” és fejezzétek be valami olyan tulajdonsággal, amit a legjobban szerettek párotokban.