Ej, ráérünk arra még…

Pároddal egyelőre még nincs napirenden a gyermekvállalás kérdése, de középtávú tervként szerepel a családbővítés. Így azt gondoljátok, ráértek még ezzel foglalkozni. Nem is szükséges előre rágörcsölni a témára, ám néhány egyszerű óvintézkedést már most megtehettek.

Lehet, hogy nálatok még a fogamzásgátlás az aktuális közös ügy, azonban, ha a közeljövőben tervezitek a babát, az is közös felelősségetek lesz, hogy felkészüljetek az érkezésére. Szerencsére, ahogy a Nagy Családalapítási kutatásunk is rávilágított, a mai magyar fiatalok rendelkeznek egyfajta önismerettel és felelősségtudattal a családalapítás terén, de nézzük, milyen területeken lehettek előrelátók.

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Először is, azt döntsétek el kedveseddel együtt, mikor érkezzen a baba. Ehhez segítség lehet, ha számba veszitek, miket szeretnétek addig megvalósítani, elintézni.
  • Ha hozzávetőlegesen tudjátok, mikor indul a babaprojekt, könnyebb fokozatosan csökkenteni a hétvégi bulikat, összejöveteleket, italozásokat.
  • Amennyiben vannak egyéb káros szenvedélyeitek, mint például a dohányzás, azokat sem árt majd szépen lassan kiiktatni életetekből.
  • Figyeljétek egy hónapon keresztül, mennyi zöldséget, gyümölcsöt fogyasztotok. Ha riasztóan keveset, még időben vagytok, hogy változtassatok rajta!
  • Ha nem sportoltok, nem késő elkezdeni. Ha viszont versenyszerűen űztök valamilyen sportágat, arra ügyeljetek, hogy a nők termékenységére hatással lehet a túlzott testi igénybevétel. A lényeg, hogy találjátok meg az arany középutat, mire a gyermekvállalás aktuálissá válik.