Kalandjárat indul!

Ideális esetben a nyaralás megszervezése könnyedén megy, hiszen mindketten hasonló dolgokat kedveltek, azonos az érdeklődési körötök és szórakoztatónak tartjátok egymás hobbiját. Ideális esetben. De mi van akkor, ha te a tengerparti nyaralást részesíted előnyben, kedvesed pedig inkább a hegyekben túrázna? Ha hajlandók vagytok kompromisszumot kötni, akkor nem kell lemondanotok a közös nyaralásról és az együtt megélt élményekről.

Ha már összeszokott pár vagytok, pontosan ismeritek egymás rigolyáit, és tudjátok, hogy a másiknak mit jelent a kikapcsolódás. Azonban, ha még csak most jöttetek össze, akkor bizony több időt és kompromisszumot igényel a kiruccanás megszervezése. De lehet, hogy épp ettől lesz izgalmas az utazás, hogy ennyire különbözőek vagytok. Hiszen olyan dolgokat próbálhattok ki és olyan kalandokban lehet részetek, amelyre magatoktól nem vállalkoznátok. Kedvesed pedig értékelni fogja, hogy osztozol a számára fontos dolgokban. A közös élmények összecsiszolnak titeket, a következő nyaralás megszervezése pedig gyerekjáték lesz.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Készítsetek tervet, mit csináltok a nyaralás alatt. Így könnyebben össze tudjátok hangolni az igényeket és nem lesz vita azon, hogy múzeumba menjetek, vagy túrázzatok egyet.
  • Tűzzetek ki célokat attól függően, hol pihentek. Például beszéljétek meg, hogy a nyaralás alatt hány kiállítást néztek meg, vagy, hogy naponta mennyi időt töltötök sütkérezéssel. Így mindkettőtök vágya teljesül anélkül, hogy rosszul éreznétek magatokat.
  • Beszéljétek meg előre, mi az a legextrémebb dolog, amit a másik kedvéért még kipróbálnátok. Így jó programötletek születhetnek, és ott már nem azon kell törni a fejeteket, hogy mit is csináljatok.