A hálószoba nem versenypálya

Sok pár szexuális élete megváltozik, amikor elhatározzák, hogy itt az ideje a gyermekvállalásnak: az intimitást felváltja valamiféle teljesítménykényszer. S ha nem érkezik a baba olyan könnyen és hamar, mint elképzelték, a csalódottság lesz úrrá a feleken, amely tovább ront a helyzeten.

Régóta tudjuk, hogy a nők havi ciklusában vannak termékeny és kevésbé termékeny időszakok. Rengeteg pár alkalmazza a helyes táplálkozás, rendszeres testmozgás és mio-inozit tartalmú étrend-kiegészítő mellett a naptár módszert is a sikeres fogantatás érdekében. Azonban figyeljünk oda, hogy az intim együttlétek ne váljanak rutinszerű, kötelező programmá! Ugyanis, ha rágörcsölünk, azzal akár ellentétes hatást válthatunk ki.

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Termékenységi naptár ide, hőmérőzés oda, továbbra is akkor legyetek együtt, amikor csak szeretnétek! A lényeg, hogy ne érezzétek kényszernek a szexualitást.
  • Az intim együttlét során csak egymásra figyeljetek. Zárjatok ki minden gondolatot, hiszen ha túlságosan is az foglalkoztat benneteket, most vajon sikerrel jártok-e, az pont, hogy ellentétes hatást válthat ki…
  • Legyen a gyengédségé a főszerep! Vegyetek forró kádfürdőt, masszírozzátok át egymást, tegyetek illatgyertyákat, füstölőket a hálószobába, azaz teremtsetek nyugodt és kellemes környezetet az együttlétekhez.