„Bezzegelés” helyett…

Sajnos gyakori probléma, hogy ha huzamosabb ideig várat magára a gyermekáldás egy pár életében, a felek egymáson vezetik le a frusztrációjukból fakadó feszültséget, vagy éppen önmagukat hibáztatják. A másik vagy saját magunk okolásával azonban csak ronthatunk a helyzeten, tovább csökkentve a sikeres fogantatás esélyeit is.

Az okok és felelősök keresése természetes emberi reakció válsághelyzetben. Azonban nem szabad hagyni, hogy elveszítsétek a kontrolt érzelmeitek felett. Minden esetben törekedni kell a konstruktivitásra, a békére és nyugalomra. Mindez pedig különösen fontos, hogy ha a kisbabátok nem érkezik olyan könnyen. Ebben az időszakban egymás legfőbb támaszaivá kell, hogy váljatok.

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • A vádaskodás a legegyszerűbb. Ám mielőtt magadban vagy kedvesedben keresnéd a hibát, gondold végig, hogy valóban ez a legjobb megoldás? Fogadd meg, hogy inkább a jövőbe tekintesz és pároddal együtt győztök le minden akadályt.
  • Ne hagyjátok, hogy elidegenedjetek egymástól! Beszélgessetek minél többet, de ha úgy érzitek, szavak nélkül jobb, csak bújjatok össze, amikor csak tehetitek.
  • Ha azt látjátok, ketten már nem boldogultok, ne féljetek akár pszichológus segítségét kérni! Nem szégyen az, hiszen szakorvosi segítséggel könnyebb túllendülni egy-egy kritikus életszakaszon.