Frissen tartó párkapcsolat

Egyre ritkábban mondja ki, hogy „szeretlek”? Hiányolod az elmaradozó jó éjt puszikat? Hiába dicséred, milyen jól néz ki, nem értékeli? Ne aggódj, mindezek nem jelentik automatikusan kapcsolatotok végét. Csupán arról van szó, hogy nem a megfelelő módon mutatjátok ki, mennyire szeretitek egymást.

Egy idő után hajlamosak vagyunk szinte magától értetődőnek venni, hogy párunk ott van mellettünk. Természetesnek tartjuk, hogy mi szeretjük, ő pedig viszontszeret minket. Anélkül, hogy ezt kimutatnánk vagy kimondanánk. Ha viszont kifejezzük, nem olyan fogadtatásban részesülünk, amelyet elvártunk. Ez az állapot a „vajon már nem szeret?” kínzó gondolatának megfogalmazásához vezethet. Kis tudatossággal azonban megkímélhetitek magatokat a felesleges őrlődéstől. Az egyes szeretetnyelvek alkalmazásával gátat szabhattok kapcsolatotok ellaposodásának.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Beszéljétek meg, ki melyik kategóriába sorolható. Ha tudod, hogy elismerő szavakkal, ajándékokkal, szívességekkel, minél több közösen eltöltött minőségi idővel vagy egy hatalmas öleléssel adhatod leginkább szerelmed tudtára érzelmeid, máris könnyebb dolgod van. És persze kedvesednek is.
  • Miután meghatároztátok, ki-ki melyik csatornán képes a legtöbb szeretetet befogadni, készítsetek útmutatót párotoknak. Ez lehet egy lista, ahol összegzitek, minek örülnétek a legjobban.