Barátok között – ne legyen őrlődés!

A túl sok barát, a túl sok összejövetel és a túlságosan pörgős élet is lehet megterhelő. Kivel menjetek közös mozizásra vagy nyaralásra, ha mindkettőtök baráti társasága elhalmoz benneteket programjavaslatokkal? Hogyan tudjátok megoldani, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, azaz a barátaitokra, egymásra és magatokra is legyen elegendő időtök?

Amikor elkezdődött a kapcsolatotok, valószínűleg mindketten kicsit elhanyagoltátok a saját barátaitokat. Az első néhány hétben a föld felett jártál, a közelebbi ismerősökkel csak annyi ideig beszéltél, amíg arról lelkendezhettél nekik, milyen csodálatos emberre találtál. Ők pedig veled örültek, és elnézték, hogy minden gondolatodat Ő tölti ki, és minden szabad percedet Vele akarod tölteni.

Aztán jött a következő időszak, amikor bemutattad a párodat azoknak az embereknek, akik addig a legfontosabb szerepet játszották az életedben, és te is megismerted az ő barátait. Izgatottan vártátok, hogyan alakulnak az új ismeretségek, ki hogyan viszonyul a másikhoz. Mostanra pedig már valószínűleg mindketten jól beilleszkedtetek a másik társaságába, és szívesen szerveztek közösen programot.

Ilyenkor fordul elő több kapcsolatban, hogy a bőség zavara konfliktusokat szül, és nehéz eldönteni, melyikőtök társaságát részesítsétek előnyben, amikor közös programra hívnak benneteket.

Lássuk, mit tehettek ilyen esetekben!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

Fontos, hogy szánjatok időt a hasonló helyzetek nyugodt megbeszélésére, és törekedjetek az arany középútra. Keressétek meg a kompromisszumot, például egyezzetek meg abban, hogy ha a te barátaiddal mentek idén nyaralni, akkor később ne felejtsétek el áthívni a párod cimboráit egy közös vacsorára vagy egy kisebb házibulira!

Arra is figyeljetek oda, hogy néha meghitt közös programokat is tartsatok kettesben, és magatokra is maradjon időtök! Ugyanakkor kellenek a csajos és pasis beszélgetések is, amikor fesztelenül, csak a barátokra koncentrálva, a párotok nélkül beszélitek meg az Élet Nagy Dolgait, mint a régi szép időkben.