„Bezzeg a Huffnágel Pisti!” avagy a nagy ex-dilemma

Mindenki volt valakié. Mielőtt összejöttetek, kedvesednek is bizonyára voltak más szerelmei. Ez természetes, ám az nem mindig egyértelmű, hogy illik-e az új kapcsolatban emlegetni a múltat és ha igen, hogyan. Még egy több éves párkapcsolatban is kicsúszhat a szánkon egy-egy megjegyzés, vagy akár egy vicces történet, amiben az exünk zavaró mellékszereplőként tűnik fel. Mennyire lehet ez bántó?

A múltról való sztorizgatások között sok különbség van. Az senkinek nem esne jól, ha a vasárnapi ebédnél azt hallgatnánk, hogy a volt barátnő főzte a legfinomabb húslevest, vagy, hogy a volt lovag igazi ezermester volt. Ez óhatatlanul is összehasonlításhoz vezet, ami az önbecsülésünknek sem tesz jót. Sőt, felmerülhet bennünk az is, hogy a volt kedves iránt táplált érzelmek még nem hűltek ki. A folyamatos bizonytalanság pedig feszültséget szül, amely egy friss kapcsolatban akár szakításhoz is vezethet. De ha már hosszabb ideje vagytok együtt, és nem kérdés, hogy imádjátok egymást, akkor talán együtt tudtok nevetni egy-egy exszel kapcsolatos vicces történeten, vagy nem okoz gondot, ha kedvesed felidézi a múltat. Bármilyen régóta is tart a kapcsolatotok, fontos, hogy tisztázzátok, mi fér bele a nosztalgiázásba. Van, aki kifejezetten kíváncsi a volt kedvesre, vannak, akik hallani sem szeretnének róla, de az is előfordulhat, hogy egy hosszabb kapcsolat után baráti maradt a viszony és szívesen találkoztok vele párotokkal együtt is.

Mindenki maga dönti el, hogy mennyire nyitott az ex-témára, de a kedvesetek kérését tartsátok tiszteletben! Bármennyire is szép emlékeket őriztek a múlttal kapcsolatban, a legfontosabb, hogy a jelenben, együtt legyetek boldogok!