Felelősség? Gyakorlás!

Emberek vagyunk, így könnyen előfordul, hogy valamelyik fél hibát követ el egy párkapcsolatban, óriási csalódást okozva ezzel a másiknak. De ilyenkor sincs veszve semmi, sőt egy újabb lehetőség adódik arra, hogy kapcsolatunkat tovább fejlesszük. Ha közösen megnézzük, mi történt, illetve átbeszéljük, mi ment végbe bennünk, legközelebb meg is előzhetjük az ilyen szituációkat!

A felnőtt lét velejárója, hogy felelősséget kell vállalnunk tetteinkért és megtanuljuk belátni a hibáinkat. Az elvárásokkal kapcsolatban is ez a helyzet. Ne várjunk el olyat párunktól, amiről tudjuk, hogy saját magunknak sem sikerülne. Ha pedig hibát követ el, nem úgy reagál vagy cselekszik bizonyos szituációkban, ahogy szeretnénk, ne dörgöljük egyből az orra alá. Inkább keressünk időt és lehetőséget arra, hogy nyugodtan elmagyarázzuk neki, hogy mi bántotta a szívünket és megtudjuk, ő miért viselkedett így. Gondoljunk csak bele, hogy fordított helyzetben, ha legközelebb mi követünk el hibát, mennyire jól esne, ha elmondhatnánk, mit miért tettünk.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Ahogy mondani szokás, a hibáinkból csak tanulhatunk. Hát profitáljatok ti is! Ha valamelyikőtök nem azt teszi esetleg, amit a másik elvárt volna, nyugodtan mondjátok el, legközelebb hogyan járjon el hasonló szituációban!
  • Hallgassátok meg párotokat, tudjátok meg mi mozgatta abban az adott helyzetben, ami nektek rosszul esett. Vádaskodás nélkül, világosan kommunikáljátok érzéseiteket. Ha hibáztatás nélkül, szeretetteljesen fordultok egymás felé, képesek lesztek feloldani a megbántottsághoz kapcsolódó érzéseket és reakciókat. Ne felejtsétek, a boldoguláshoz minden pillanatban együtt kell működnötök!