Férfiak és a fogamzásgátlás

Csak semmi macera... Valóban hajlamosak a férfiak ennyivel elbagatellizálni a fogamzásgátlás kérdését? Mivel az a cél, hogy azt a módszert találják meg a párok, amely mindkettejük számára kényelmes és megbízható védelmet nyújt, elengedhetetlen, hogy mindketten elmondják véleményük e témában. A férfiak is.

Tény, hogy az erősebb nem képviselői jóval kevesebb lehetőség közül választhatnak, ha fogamzásgátlásról beszélünk[1], ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé az ő felelősségük volna a védekezés. Egy kapcsolatban mindkét félnek foglalkoznia kell a fogamzásgátlás kérdésével. De mit tehet a férfi?

  • Nyílj meg! Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy párod biztonságban érezze magát veled párkapcsolatotokban, beleértve a szexualitást is. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy őszintén mondd el véleményed a védekezésről, hogy a mindkettőtök számára legmegfelelőbb módszert használjátok.
  • Kommunikálj! Férfiként fontos, hogy nyitottan állj ezen kérdéskörhöz, beszélgess kedveseddel erről.
  • Vállalj közösséget, tettekkel is! Ne hagyd, hogy párod egyedül érezze magát a fogamzásgátlás kérdésével, vállaljatok felelősséget egymásért. Akár el is kísérheted őt nőgyógyászhoz kivizsgálásra, később pedig gyógyszert felíratni.[1] https://www.verywellhealth.com/male-birth-control-injections-3970355