Ha a baba jön, a szex megy?

Amikor a szülés utáni nemi élet kerül szóba, sokan hajlamosak innen-onnan hallott információk alapján véleményt alkotni a témáról. Körültekintő informálódással és őszinte kommunikációval azonban sok álmatlan éjszakát kerülhettek el, s annál is több örömet szerezhettek egymásnak.

Valódi tabutéma a szülés utáni intimitás. Hiszen ilyenkor természetes módon az új jövevény van a középpontban, önmagunkat a háttérbe szorítjuk. Sőt, a felek kölcsönösen mellőzöttnek gondolhatják magukat. A férfi úgy érezheti, hogy párjának újdonsült édesanyaként a gyermek a legfontosabb. A nőnek pedig teste átalakulásával együtt számos negatív gondolat kavaroghat a fejében.

Valóban, egy párkapcsolatban rendkívül fontos mérföldkő a családdá válás. Ez az időszak mind lelkileg, mind fizikailag megterhelő. Kifejezetten fontos tehát, hogy fokozottabban figyeljünk egymásra! A megváltozott szerepek, az eddig ismeretlen szituációk újabb érzéseket keltenek. Ezekről azonban nyugodtan beszéljünk párunknak, hogy tudja, mik zajlanak le bennünk. Az, hogy nyíltan felfedjük érzéseinket, éppen olyan fontos, mint a testiség. Nincs ez másként szülés után sem. Ugyan nincs szabály arra, mikor van itt az első szexuális együttlét ideje, de egy hónap biztosan eltelik a baba érkezése után, mire sor kerülne rá. Hiszen óhatatlanul is hatással van ránk a megváltozott élethelyzet és a felboruló bioritmusból fakadó fáradtság. A nőknél ehhez járul hozzá a fájdalomtól való félelem. Azonban, ha betartunk egy-két jó tanácsot, élvezhetjük is a kölcsönös örömszerzés jótékony hatásait.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Először is, fogadjátok el a megváltozott élethelyzetet. A türelem ebben az időszakban mindennél fontosabb!
  • Ne rontsatok ajtóstul a házba! Érdemes lassabban, finom kényeztetéssel közeledni egymáshoz. Kezdjétek egy érzéki masszázzsal és hagyjátok, hogy újra felfedezzétek, mi okoz örömet a másiknak.
  • Konzultáljatok kezelőorvosotokkal és időben gondoskodjatok a megfelelő fogamzásgátlásról, amennyiben nagyobb korkülönbséggel tervezitek a kistestvér érkezését.