Kényelem a négyzeten – Védekezés férfi szemmel

Ideális esetben a tartós párkapcsolatban élők közös megegyezés alapján választanak fogamzásgátló módszert. A nők és férfiak szempontjai, érvei azonban bizonyos esetekben eltérhetnek. Cikksorozatunk második részében ezúttal azt mutatjuk be, milyen szempontokat érdemes a férfiaknak figyelembe venniük.

Igen, te is szeretnél majd apává válni, gyermeket nevelni… de még nem most? Nyugodj meg, ezzel nincsen semmi gond, hiszen ma már sokkal több lehetőség adott arra, hogy akkor váljatok kedveseddel szülővé, amikor mindketten késznek érzitek rá magatokat.

Az azonban, hogy melyik fogamzásgátló módszert használjátok, nem könnyű kérdés, és nem kis felelősség. Pláne, hogy mindkettőtöknek megvannak a maga szempontjai annak kapcsán, milyen technikát alkalmazzatok – pláne, hogy a legtöbb fogamzásgátló módszert nők számára fejlesztették ki[1].

Fontos, hogy közös döntésen alapuljon, mit választotok, így elengedhetetlen, hogy pároddal nyíltan és őszintén megbeszéljétek, kinek mik a szempontjai. Előtte viszont nem árt, ha te is átgondolod, mi alapján választanál fogamzásgátló módszert.

Mit érdemes leginkább végiggondolnod?

Férfiként azt szeretnéd, ha intim szituációban is rád hárulna a több felelősség? Ha úgy érzed, kellő magabiztossággal oda tudsz figyelni szex közben, akkor nyugodtan javasolhatod kedvesednek az óvszer használatát. Amennyiben viszont úgy gondolod, hogy ennél fesztelenebbül szeretnéd élvezni vele az együttléteket, azt is merd kimondani, hiszen más megoldások is léteznek. Ha szem előtt tartjátok, hogy miképpen élvezhetitek a legbiztonságosabban[2] az egymással töltött időt, biztosan megtaláljátok azt a megoldást, ami neked és neki is kényelmes!

Ragaszkodj hozzá! tipp:

Légy tekintettel az ő véleményére és szempontjaira, de vállald fel bátran saját véleményedet is![1] https://theconversation.com/its-2018-but-young-men-still-dont-want-to-talk-about-contraception-heres-why-96951

[2] http://ragaszkodjhozza.hu/fogamzasgatlas-pearl-index