Le a sablonos Valentin-napi szokásokkal!

2021. február 5.


Február 14-e közeledtével egyre jobban görcsbe rándul a gyomrod? Attól félsz, hogy nem örül majd a kedvesed az ajándékodnak? Esetleg volt már példa arra, hogy olyan idegesek voltatok az egész felhajtás miatt mindketten, hogy a szerelmes összebújás helyett veszekedéssel zárult az este? Akkor ideje hát megreformálni a Valentin-napot!

Ha nem csinálsz semmit ezen a napon, az a baj. Ha túlzásba viszed az egészet, az a baj. Ugye ismerős dilemma? Legyünk őszinték: sokunknak okoz stresszt a Valentin-nap. Pedig ez a nap pont arra szolgál, hogy az átlagos hétköznapokhoz képest jobban kifejezhesd kedvesed számára, mennyire szereted őt.

Szerintünk érdemes lehet teljesen új hagyományokban gondolkodni ahelyett, hogy drága ajándékkal lepnéd meg szerelmed, vagy te magad méregdrága meglepetésre számítanál tőle. Dr. Terri Orbuch, amerikai párkapcsolati szakértő, akit „Love Doctorként” is emlegetnek a tengerentúlon, úgy véli, hogy egy rendhagyó Valentin-nap segíthet abban, hogy egy kicsit változtatva a dolgok menetén, izgalmat és szenvedélyt csempésszünk a kapcsolatunkba. Az Oaklandi Egyetem és a Michigani Egyetem professzoraként is működő szakember szerint ehhez a következő három dolog közül legalább egyet kell véghez vinnünk, de akár ötvözhetjük is mind a hármat: fogjunk valamiféle kreatív vagy fizikai, esetleg egy teljesen új tevékenységbe.[1]

Nézzük, mi mindennel tehetjük emlékezetessé a szerelmesek ünnepét! Tippjeinkkel abban segítünk, hogy ezen a napon valóban csak egymásra tudjatok koncentrálni kedveseddel. Találtok köztük kreatívkodásra buzdító, mozgásra ösztönző ötleteket, de olyat is, amit még talán nem próbáltatok ki együtt.

Ragaszkodj hozzá! tippek

  • Bakancsot fel! Idén vasárnapra esik február 14-e, így például bevezethetitek a V-túrák szokását. Fedezzetek fel új helyeket a környéketeken, ahol nem esik nehezetekre betartani a másfél méteres távolságot másoktól.
  • Mondd el versben! Természetesen olyan tevékenységet is választhattok, amihez nem kell kimozdulnotok otthonról. Tartsatok például vers-estet, aminek a lényege, hogy mindkettőtöknek ki kell választania egy szerelmes verset a hazai vagy a világirodalom remekművei közül, és azt fel kell olvasnia a másiknak, majd elmondani, miért az adott verset választotta.
  • Itt repül a kismadár! Készítsetek bohém V-fotósorozatot! Szerezz be pár olcsó kelléket party boltokból, mint például boák, álarcok, esetleg elég lehet régi, nem hordott, már-már viccesnek vélt pólókat is előszedni a szekrény mélyéről (ugye, hogy akad egy-egy Barbie babás, vagy Jon Bon Jovi, esetleg Backstreet Boys póló valahol?). Tulajdonképpen bármilyen koncepcióban készülhetnek a fotók! A közös pózolás és vicces selfie-k garantáltan jó hangulatot eredményeznek!
  • Utazzatok erotika szigetére! Szervezz otthoni fürdő-estet! Illatos gyertyák mindenütt, a kedvenc borotok vagy teátok a kád szélére bekészítve, és indulhat a beszélgetős-kényeztetős Valentin-éj.

+ 1 tipp: Korábbi cikkünkben találsz egy kedves képeslapot, amit a telefonodra lementve, minimális képszerkesztési munkával személyessé varázsolhatsz, és küldheted is a párodnak![1] https://www.womenshealthmag.com/relationships/a26102865/valentines-day-date-ideas/