Mondj nemet a nyárutó mélabújának!

A nyári időszak felhőtlen szabadsága, mozgalmas programjai, a pároddal töltött minőségi idő és közös nyaralás után előfordulhat, hogy az ősz beköszöntével megszürkülnek a hétköznapok. Mit érdemes tenni, hogy a nyárutó is kellemesen teljen?

Augusztus végétől jellemző, hogy elfog minket egy furcsa, szomorkás hangulat, amelyben a nyári élmények utáni nosztalgia keveredik a munkába való visszatérés okozta levertséggel. Ilyenkor úgy érezzük, egy szempillantás alatt elillant egy újabb nyár, és szinte nyakunkon az év vége - már látjuk is magunkat, ahogyan karácsonyi ajándékokért rohangálunk… A nappalok egyre rövidülnek, a munkával vagy a tanulással töltött órák pedig egyre csak hosszabbodnak. Ráadásul a hidegebb, esősebb napokon a négy fal közül sem nagyon lehet kimozdulni.[1]

Ez a borús kedélyállapot pedig a párkapcsolatunkra is rányomhatja a bélyegét, ha nem figyelünk oda. Így az őszi és téli hónapokban még fontosabb, hogy több energiát fordítsunk szerelmi életünk harmóniájának megőrzésére, a párunkkal való együttlétre, a minőségi időtöltésre, de az énidőre is.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Randizzatok! Az őszben az a jó, hogy számos kulturális programlehetőséget kínál, ugyanis a nyári időszak után újraindul a város vérkeringése. Ez az időszak remek alkalmakat teremt arra, hogy randizzatok: menjetek el színházba, koncertre, irodalmi fesztiválra, nézzetek meg egy új mozifilmet, vagy egyszerűen csak költsetek el egy romantikus vacsorát.
  • Gondolkodjatok a hosszú hétvégében is! A hosszabb nyári szabadságok után érdemes kihasználni a novemberi háromnapos hétvégét is egy kis pihenésre, még az év végi hajtás előtt. Ez jó lehetőség arra, hogy kényeztessétek magatok egy kis wellnesszezéssel, vagy elutazzatok egy izgalmas városba, esetleg, hogy kiránduljatok egy nagyot.
  • Töltsetek időt külön is! A közös programokon túl szakítsatok időt önmagatokra is – például menjetek el munka után sportolni, vagy találkozzatok külön a barátaitokkal. Fontos, hogy párkapcsolatotokban is mindketten elegendő időt szánjatok magatokra, hiszen ebből is töltekezni tudtok. Hidd el, egy-egy külön töltött este vagy akár hétvége után még jobban fogtok hiányozni egymásnak, emellett feltöltődve tudtok újból a másikkal foglalkozni.
  • Beszélgessetek tudatosan! A szeptemberrel induló pörgéssel könnyen válhatnak rutinszerűvé a mindennapok, ami, ha nem vagytok résen, a párkapcsolati kommunikáció rovására is mehet. Ha a közös reggelizés helyett te inkább a közösségi médiát görgeted át, vagy párod este csak a tévét bámulja a kanapé előtt, az nem sok jóra vezet. Törekedjetek mindketten tudatosan arra, hogy minden nap szánjatok időt egymásra, és szakítsatok időt a tartalmas beszélgetésekre is![1] https://www.today.com/health/august-blues-triggered-heat-nostalgia-end-summer-t114708