Ne csak csináld! Gondolkodj és beszélj is róla!

Csinálni könnyű! – mondják, ha szexről van szó. Intim kérdésekről elmélkedni, beszélgetni, megnyílni viszont már kevésbé, pláne férfiként. Az egészséges (és élvezetes!) nemi élethez azonban mindez legalább olyan fontos, mint maga az aktus. De pontosan miről is kéne beszélnetek a barátnőddel?

Mondjuk ki: a szexualitás fontos. Viszont ahhoz, hogy pároddal kapcsolatotok az ágyban is harmonikus legyen, nem elég csak csinálni. Fontos, hogy odafigyeljetek egymásra, kérdezzetek, beszélgessetek róla – nem szabad, hogy a szex tabu téma legyen!

Néhány lényeges kérdés tisztázásával lehetőséget adhattok magatoknak a barátnőddel arra, hogy a szex mindkettőtök számára élvezetes legyen. Talán nem is gondolnád, de a nyílt és őszinte kommunikáció számos kellemetlenségtől kímélhet meg benneteket, miközben bizalmat épít köztetek, sőt, még a szexuális életeteket is fokozhatja!

Ragaszkodj hozzá! tippek, mit érdemes megbeszélnetek a pároddal:

  • Túl sok vagy túl kevés – Ha másokhoz hasonlítjátok szexuális életeteket, frusztrálhatnak benneteket az „egészséges átlagok”. Ismerőseitekhez képest ritkábban, vagy éppen gyakrabban bújtok ágyba? Mindegy, a lényeg, hogy nektek jó legyen! Mások helyett inkább egymással beszélgessetek erről is. Ráadásul ismered a mondást: nem a mennyiség, hanem a minőség számít!
  • Ne legyen rutin! – A szokások bizonyos esetekben hasznosak lehetnek, az ágyban azonban vágyölővé válhatnak. Legyetek nyitottak a változásra, kísérletezzetek, kérdezzétek meg a másikat, mi esne jól neki, mit próbálna ki. Persze csak óvatosan, nehogy átessetek a ló túloldalára. Ha mindig figyeltek egymásra, akkor mindketten komfortosan érezhetitek magatokat az új helyzetekben.
  • „Fáj a fejem” – Bármily csodás dolog is az együttlét, néha kimerítő lehet. Bármikor előfordulhat, hogy valamelyikőtöknek épp nincs kedve a hancúrozáshoz. Ilyenkor nem szabad a nemet elutasításnak vagy sértésnek venni. Szexuális étvágyatok eltérő lehet, így fontos, hogy erre is tekintettel legyetek. Aggódni viszont nem érdemes, idővel úgyis összecsiszolódtok!
  • Biztonságos szex – A védekezés még az előtt téma kell, hogy legyen köztetek, mielőtt összegabalyodnátok. Itt nem lehet utólag okosnak lenni. Beszéljétek át, mit szándékoztok tenni közösen a biztonságos szex érdekében, legyen szó a nemi betegségek elkerüléséről, vagy a fogamzásgátlásról.
A szexet akkor fogjátok élvezni, ha mindketten akarjátok, és ha mindketten biztonságban érzitek magatokat a másik mellett az intim helyzetekben. Tartsátok mindig tiszteletben egymás testi és lelki igényeit, figyeljetek oda egymásra – és persze beszélgessetek a szexről!