Pároddal a nőgyógyásznál – nem vicc!

Kedvesed megkér, hogy kísérd el a nőgyógyászhoz, de te úgy érzed, semmi keresnivalód ott? Tévedés. Te vagy az ő támasza, az erő, amelyre bizonyos esetekben nagyobb szüksége van, mint gondolnád. Például az orvosnál. Pláne azért, mert ami ott elhangzik, sok esetben téged is érint. Azzal, hogy elkíséred, támogatásodról biztosítod őt – félre tehát a férfiúi büszkeséggel, és irány a nőgyógyász!

Ideális esetben a nők évente vagy félévente, általános kivizsgálás és rendszeres szűrővizsgálat miatt keresik fel nőgyógyászukat. Viszont az is előfordulhat, hogy a fogamzásgátlás kérdése, olykor a meddőség az oka, vagy akár egy betegség felderítése is lehet az indok.

Akármilyen ügyből kifolyólag keresitek fel az orvost, jelenléted lelki támogatást nyújt kedvesed számára a nőgyógyásznál. Sőt, legtöbbször még annál is többet jelent. Hiszen neked is részed lehet a gyógyulásban, téged is érint a fogamzásgátlás kérdése, és számodra is hasznos információk hangzanak el az orvosnál a meddőséggel és annak kezelésével, vagy épp a babavárással kapcsolatban. Sőt, minden bizonnyal arról sem szeretnél lemaradni, amikor az orvos elmondja: apa leszel.

Kedvesed számára már puszta jelenléted is megnyugtató lehet, ha elkíséred, a vizsgálatot követő konzultáción pedig akár te is tehetsz fel kérdést az orvosnak. Ne habozz hát, irány a rendelő!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Tedd félre azokat a nézeteket, melyek szerint a férfiaknak nincs helye a nőgyógyásznál. Ha te szeretnéd elkísérni kedvesedet az orvoshoz, tedd meg!
  • Beszéljétek meg, számára mi lenne az ideális segítség. Elegendő lehet neki az is, ha csak a váróteremből támogatod, vagy szeretné, hogy a vizsgálatokat követő konzultációra is bemenj vele? Fontos, hogy a részleteket előre meghatározzátok, így lehettek mindketten magabiztosak a helyzetben.
  • Ne feledd! Bármennyire is erősnek mutatja magát, kedvesednek bizonyos esetekben igenis szüksége van a fizikai és lelki támogatásodra, jól esik számára a jelenléted. Főleg, ha megkér rá. Egy kapcsolatban ugyanis nagyon fontos, hogy a nehéz helyzetekben is támogassátok egymást, a legszebb pillanatok megélése mellett.