Randizásból párkapcsolat

Egy kapcsolat hivatalossá tétele fontos mérföldkő, mely az elköteleződés magasabb szintjét jelenti a pár életében. Hogyan válik az egyszerű találkozásokból párkapcsolat? Hogyan juthattok el együtt a következő szintre? Körbejárjuk a témát!

Mindig izgalmas az az időszak, amikor a néhány órás találkozók szépen lassan párkapcsolattá fejlődnek. Az azonban, hogy a felek mikor érzik úgy, ideje a kapcsolatot a következő szintre emelni, eltérhet. Egy ideje már randizgattok, de még nem történt meg „az a bizonyos beszélgetés”? Mutatjuk, mik jelzik azt, hogy a jó úton haladtok.

Hol egy nálad felejtett telefontöltő, hol egy fogkefetartó csak neked kikészítve… Az, ha a másik elkezd bizonyos apróságokat nálad hagyni, vagy esetleg fel is ajánlja, hagyj nála ezt-azt, mind azt jelzi, hogy nyitott irányodba, helyet szorít számodra az életében – mind a fizikai térben, mind pedig a szívében[1].

Ahogy a pár órás találkák, vacsorák, mozis randik ideje egyre hosszabbra nyúlik, a témák is komolyodnak. Ha azon kapod magad, hogy olyan bensőséges dolgokról, kérdésekről beszélgettek, amelyeket nem mindenkivel tárgyaltok meg, az azt jelenti, mindketten jól érzitek magatokat egymás társaságában és megbíztok a másikban annyira, hogy felvállaljátok véleményeteket komoly témákban is[2],[3].

Ha elkezdtek érdeklődni egymás családja, barátai iránt, ha szeretnétek közös programokat szervezni, az szintén azt jelzi, nyitottak vagytok az elköteleződésre. A szűk körbe való bevonás bizalmat feltételez, azt jelenti, érdeklődtök a másik élete iránt. A szülők, barátok elfogadása pedig csak megerősíti a lelkesedést és a ragaszkodást[4].

A jövő heti randi megbeszélése mellett már felmerül, hogy pár hét múlva közösen menjetek koncertre? Esetleg egy néhány hónap múlva esedékes családi eseményre mennétek együtt? Ha már a távolabbi jövőben is terveztek programokkal, az szintén azt jelenti, hosszabb távon terveztek és még később is szeretnétek egymással időt tölteni[5].

Bár nem feltétlenül szükséges minden esetben az a bizonyos „hivatalos beszélgetés”, fontos az egyértelműséghez és az átmenet befejezéséhez. Ha a jelek és ösztöneid alapján úgy érzed, eljött az idő, hogy kizárólagos párkapcsolatot kezdj azzal a számodra fontos másik emberrel, légy bátor! Mondd el neki, hogyan érzel és gondolkodsz ezzel kapcsolatban, s kérdezd meg, ő hogy látja a helyzetet! Ha mindketten hasonló tempóban haladtatok a randizás alatt, és mindketten szeretnétek elköteleződni, akkor hajrá! Adjátok meg magatoknak a lehetőséget arra, hogy egy csodás párkapcsolatot építhessetek fel együtt, közösen.[1] https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/dating-relationships-five-signs-next-step-more-serious-love-partner-boyfriend-girlfriend-a7603231.html

[2] https://www.eharmony.co.uk/dating-advice/dating/dating-full-relationship#.XDcsk1xKiUl

[3] https://living.thebump.com/turn-dating-relationship-6716.html

[4] https://www.eharmony.co.uk/dating-advice/dating/dating-full-relationship#.XDcsk1xKiUl

[5] https://www.independent.co.uk/life-style/love-sex/dating-relationships-five-signs-next-step-more-serious-love-partner-boyfriend-girlfriend-a7603231.html