Reflektorban az érzelmek, avagy le a macsósággal!

A párkapcsolati harmónia kényes egyensúly, akár egy rossz szó vagy apróbb tett is kibillentheti. Nem szabad elfelejteni, hogy a harmonikus mindennapokért tenni kell. Igen, neked is. Ne a négy fal között akarj lehengerlő macsó lenni. Tégy aktívan azért, hogy igazi társa lehess barátnődnek!

Bizonyára te is többször érezted már azt, hogy a női lélek működésének leírásához a világ legvastagabb könyve sem lenne elég. Valami rosszat mondtam? Mivel bánthattam meg? De hát nem csináltam semmit, miért kéne bocsánatot kérnem?

Ismerősek ezek a gondolatok? A párkapcsolatok bizony munkával járnak – nem működnek csak úgy, maguktól. Néha tedd félre az önérzeted, és igyekezz nagybetűs Társa lenni a barátnődnek, hogy harmonikusan élhessétek a mindennapjaitokat. Attól, hogy megvillantod érzékeny énedet is, még mindig te leszel a védelmező férfi az életében!

Ragaszkodj hozzá! tippek:[1],[2]

  • Az erős nő támogatása: Bár a barátnőd erős és önálló, amire büszke, és amit te is nagyra értékelsz benne, lesznek időszakok vagy helyzetek, amikor igenis a segítségedre és a támogatásodra lesz szüksége. Hiszen bár kézben tartja az életét, senki sem tud mindent egyedül megoldani. Azért választott téged, mert tudja, hogy rád számíthat nehezebb szituációkban is, és ezért nagyon hálás is. Figyelj oda arra, hogy mikor van szüksége a támogatásodra, és húzódj háttérbe, ha azt látod, inkább maga szeretné megoldani a problémát.
  • Én-idő: Az, hogy párkapcsolatban éltek, nem jelenti azt, hogy az életetek minden pillanatát meg kell osztanotok egymással. Fogadd el, hogy vágyik néha egyedüllétre, magányra és hogy nem feltétlenül avat be az élete minden területébe. Ha a barátnőivel töltené a szombat délelőttöt, vagy eltűnik néhány óra szépségápolás kedvéért a fürdőben, nem arról van szó, hogy kizárna téged az életéből, vagy, hogy nem vagy elég fontos számára, esetleg már nem is szeret. Mindkettőtöknek jót tehet, ha találtok alkalmat és szakítotok időt arra, hogy egy kicsit önmagatokra koncentráljatok, vagy a barátaitokkal legyetek. Ilyenkor légy megértő.
  • Örülj a sikereinek: Ahogy ő is elismeri és ünnepli a te sikereidet, ugyanúgy jól esik neki is, ha te is észreveszed az ő eredményeit. Figyelj oda rá, hogy ne csak a magad örömhíreire koncentrálj, hanem vedd észre azt is, ha ő ért el valami nagyszerűt. Az apróbb és nagyobb eredmények elismerésére is találj időt, legyen szó munkahelyi előléptetésről vagy arról, hogy megdöntötte a saját futórekordját, esetleg egy jól sikerült fotóról.
  • Egy csapatban: A párkapcsolat bizonyos szempontból olyan, mintha egy csapatot alkotnátok. Ahhoz, hogy ez a csapat jól működjön és erős legyen, fontos, hogy ismerjétek egymás erősségeit és gyengeségeit, amelyek mindkettőtöknél különbözőek lehetnek. Ehhez az kell, hogy mindketten, így te is elismerd a gyengeségeidet, és ne álljon ennek útjába az egód. Ez után pedig épp azokban a dolgokban tudtok majd segíteni egymásnak, ahol szükség van rá.
  • Ő is sebezhető: Ha a barátnőd egy erős, magabiztos és határozott nő, akkor szerencsés vagy – nagyon sok férfi vágyik ilyen partnerre. Azonban sose felejtsd el, hogy ő is sebezhető! Ha ismered azokat a gyenge pontokat, amelyek kapcsán tudod, hogy bizonytalan önmagában, óvatosan beszélj róluk. Hiszen egy erősebben megfogalmazott mondat könnyen megbánthatja, ha pont egy ilyen gyenge pontját találja el.
  • Jövő idő: Nagyon sokat lendíthet és fejleszthet a párkapcsolatotokon az, ha rendszeresen és őszintén beszélgettek annak jövőjéről. Ne féljetek megbeszélni, hogyan képzelitek el a közös életeteket, és te is nyugodtan fejezd ki felé az aggodalmaidat, félelmeidet – hidd el, nem csak benned merülnek fel apróbb kételyek, ez teljesen normális.[1] https://thoughtcatalog.com/nicole-tarkoff/2016/09/9-things-every-strong-woman-wishes-her-boyfriend-understood-about-her/

[2] https://inspiringtips.com/tips-to-maintain-a-good-relationship-with-your-girlfriend/