#relationshipgoals és ami mögötte van

Egy szívhez szóló évfordulós bejegyzés, egy mosolygós nyaralásos kép, egy ölelkezős szülinapi fotó, egy eljegyzéses poszt… Görgeted le az üzenőfalad és az az érzésed támad, mintha körülötted csak tökéletes párok élnének? Ismerős szituáció? Nyugodj meg: a Ti párkapcsolatotok lehet, hogy nem tökéletes, viszont valódi! Mutatjuk, melyek azok a kapcsolati célok, melyeket valóban érdemes kitűzni magatok elé.

Te is sokszor futsz bele más párok fantasztikus közös fotóiba és posztjaiba? Előfordul, hogy elkezded saját kapcsolatotokat az övékhez hasonlítani? Talán még az is lehet, hogy úgy érzed, nálatok nincs rendben valami?

A csodás utazások megkomponált fotói, a romantikus rózsacsokrok képei és az online szerelmi vallomások elmaradhatatlan címkéje a leírásokban a #relationshipgoals. Mindez irigylésre méltónak tűnhet, de sajnos kevés esetben valódi és őszinte. Mégis elbizonytalaníthat: ti miért nem utaztok egzotikus helyekre? Ő miért nem lep meg ajándékokkal? Ha nem írja le a közösségi médiában ország-világ szeme láttára, lehet, nem is szeret igazán?

Nem szabad hagyni, hogy külső nyomás miatt irreális elvárásokat támassz magatok és kapcsolatotok felé. Gyakran a minket körülvevő internetes képek nem egy valódi, boldog, tartós párkapcsolat életképeit mutatják, hanem csak egy elképzelt, de nem reális kapcsolat fantáziáját tükrözik[1]. Érdemesebb tehát a közösségi oldalakon látható párkapcsolati célok helyett saját, közös vágyaitokkal foglalkozni, melyeken keresztül együtt fejlődhettek, erősíthetitek kötődéseteket és élvezhetitek egymás társaságát[2],[3].

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Az első és legfontosabb, hogy ne tárgyakban, utazásokban mérjétek a párkapcsolati célok megvalósulását!
  • Teremtsetek magatok köré érzelmi biztonságot! Az egyik legfontosabb hozzávaló, mellyel párkapcsolatotok tartós lehet, az az empátia. Segítségével felépíthetitek és fenntarthatjátok azt a lelki kapcsolódást, mely éveken keresztül összetarthat benneteket.
  • Őrizzétek meg az intimitást! A szexuális együttléteken kívül is töltsetek időt egymás közelében, tapasztaljátok ki, mi esik jól a másiknak, mitől érzitek úgy, hogy fizikailag, lelkileg és szellemileg is összekapcsolódtok. Ennek megtapasztalása sokkal fontosabb cél lehet, mint egy drága ajándék és az arról szóló poszt.
  • Törekedjetek arra, hogy pároddal közösen a legjobbat hozzátok ki egymásból és kapcsolatotokból! Fejlődjetek együtt, egymás segítségével! Támogassátok a másikat egyéni célok elérésében, de álljatok egymás mellett kihívások esetén is.[1] https://www.bustle.com/articles/116549-3-relationship-goals-from-a-relationship-expert-that-are-healthy-fun-and-realistic

[2] https://www.bustle.com/articles/116549-3-relationship-goals-from-a-relationship-expert-that-are-healthy-fun-and-realistic

[3] https://www.powerofpositivity.com/relationship-goals-will-make-connection-stronger/