Szerelemben, békében karantén idején is

2020. március 31.


Olyan időszakot élünk át, amelyre nem sokan álltak készen, így a legharmonikusabb párkapcsolatot is alaposan próbára teheti. Ugyanis az, hogy össze vagyunk zárva kedvesünkkel a nap huszonnégy órájában, számos konfliktusforrással járhat. De mégis mit tehetünk férfiként, hogy ne így legyen?

Maradj otthon, halljuk hetek óta, s bizony hetekig is eltarthat az, hogy ajánlatosabb a lakásunk biztonságában maradni. Viszont szerethetitek egymást bármennyire a barátnőddel, óhatatlanul is előfordulhatnak összezörrenések. Sőt, ebben a fokozottan feszült időszakban még akár gyakrabban is összevitatkozhattok apróságokon. Azonban ennek nem kell feltétlenül így lennie!

A szakemberek szerint normális, ha idegesebbek, feszültebbek vagyunk ebben a szituációban, és természetes, hogy sokunknak nem egyszerű megbirkózni az ilyen és ehhez hasonló extrém helyzetekkel.[1] Az alábbiakban ahhoz adunk tanácsokat, férfiként hogyan tehetsz a legtöbbet azért, hogy a körülmények ellenére is jó érzéssel gondolhassatok majd vissza erre az időszakra.

Ragaszkodj hozzá! tippek:[2] [3]

  • Itt az idő beszélgetni! Tekintsetek úgy a karanténra, mint lehetőségre, hogy még jobban megismerhessétek egymást. Ez az időszak egy esély a kapcsolatotok elmélyítésére. Most olyan témákat is átbeszélhettek, amelyekre a hétköznapi rohanásban sosem volt időtök. Kezdeményezz hát bátran, vezess be beszélgetős órákat!
  • Javasolj napindító páros értekezletet! Egy légtérben tartózkodni folyamatosan, bizony idegőrlő lehet. Javasold kedvesednek, hogy minden reggel mindegyikőtök mondja el, aznap mit szeretne mindenképpen megcsinálni, és a másik miben tudja leginkább segíteni. Vagy legalábbis nem akadályozni abban.
  • Vállald a munka oroszlánrészét! Barátnődnek most hatványozottabban kell odafigyelnie a háztartásra, hiszen az ebédeteket sem a munkahelyeteken költitek el és nem mehettek csak úgy el vacsorázni sem. Ez most az az időszak, amikor neked is gyakrabban kell mosogatnod vagy törölgetned!
  • Kedveskedj apróságokkal! Mennyivel jobban indul a nap a karanténban, ha mosolyt csalsz kedvesed arcára, igaz? Ez kivitelezhető akár az ágyba szervírozott kávéval is.
  • Biztosíts teret! Amennyiben mindkettőtöknek megvan a lehetősége, hogy otthonról dolgozzon, akkor segíts a saját kis „irodátok” kialakításában. Ha kell, mozgasd át a bútorokat. A lényeg, hogy mindketten tudjatok nyugodtan dolgozni, és ha szükséges, kicsit elvonulni és gondolkodni.
  • Hívd el randira! A szakértők is hangsúlyozzák, mennyire fontos, hogy ne veszítsük el humorérzékünket ebben az időszakban sem. Napközben írj neki üzenetet, vagy hívd fel a fürdőszobából, hogy este táncolni viszed a nappaliba! De akár hangulatos otthoni moziestre is hívhatod.[1] https://www.talkspace.com/blog/coronavirus-relationship-quarantine-advice/

[2] https://www.talkspace.com/blog/coronavirus-relationship-quarantine-advice/

[3] https://nypost.com/2020/03/25/tips-on-how-to-not-destroy-your-relationship-while-in-quarantine/