Szeressetek ismét egymásba!

Sokan az új év beköszöntével együtt megújulást is várnak az élet bizonyos területein, például párkapcsolatukban. A változás azonban nem jön magától, tenni kell érte. Ha úgy érzed, pároddal nektek is felfrissülésre van szükségetek, érdemes tudatosan fejleszteni kapcsolatotokon! Tippjeinkkel segítünk, hogy újból egymásra találjatok!

Gyakran előfordul, hogy egy párkapcsolatban bizonyos idő után elszáll a rózsaszín köd, a felek elkényelmesednek. Lassan elmúlik a mindennapokból a varázs és az izgalom, helyüket átveszi a rutin és a megszokás. Bár a szerelem még mindig jelen van, az izgatott szívkalapálás és a pillangórepkedés a gyomorban már elmúlt[1]. Ilyenkor sokan elkedvetlenednek és anélkül várják a kapcsolat újbóli lángolását, hogy tennének érte.

Ha hosszabb ideje tartó párkapcsolatodban Te is hasonlót tapasztalsz, érdemes elgondolkodni, milyen értékes kettőtök kapcsolata, hogy már ennyi ideje kitartotok egymás mellett, számíthattok egymásra, és mennyi minden fantasztikus dolgot éltetek már meg együtt. Érdemes tudatosítani, mi nem működik úgy, ahogy szeretnétek, megkeresni az okokat, megosztani egymással érzéseiteket és megpróbálni tenni azért, hogy kapcsolatotok tovább fejlődhessen.

Mindenki szereti azt érezni, hogy szeretik. Próbálj tudatosan odafigyelni párodra, légy nagylelkű a kedves szavaiddal és tetteiddel: éreztesd vele, hogy szereted és értékeled, még akkor is, ha ez néha nehezedre esik[2]. Sokszor pedig akár már néhány aprósággal visszacsempészheted a bensőséges hangulatot a mindennapokba, megerősítheted a köteléket pároddal és felfrissítheted kapcsolatotokat.

Ragaszkodj hozzá! tippek[3],[4]:

  • Ismerjétek meg újra egymást! Látogassatok vissza kapcsolatotok korábbi fázisába, beszélgessetek arról, hogyan ismerkedtetek meg, ki mit gondolt a másikról, illetve mi fogott meg benneteket egymásban. Kérdezzetek meg olyan dolgokat is, amire korábban nem volt alkalom.
  • Szervezzetek programokat! Ha mindig csak a megszokott tevékenységeiteket végzitek, nem ér benneteket új élmény. Mozduljatok ki! Kiránduljatok egy nagyot, vacsorázzatok egy új étteremben, menjetek el falat mászni vagy próbáljatok ki más, izgalmas sportot! A friss tapasztalatok alatt remekül összekovácsolódhattok.
  • Legyél érdeklődő! Kérdezd meg párodat, hogy van, milyen napja volt – és figyelmesen hallgasd meg, amit mond. Kérdéseidet, figyelmességedet bizonyosan értékelni fogja, hiszen ilyenkor az ember úgy érzi, valóban fontos a másik számára.
  • Hozd vissza a bensőséges hangulatot! Az intimitás, bár természetesen magában foglalja a szexualitást is, több annál. A fizikai érintkezés nagyon fontos a kapcsolatban – öleld meg gyakrabban párodat, adj neki puszit, csókokat, simogasd meg néha a kézfejét, vagy masszírozd meg egy hosszú nap után!
  • Örüljetek a viszontlátásnak! Legyen szó egy üzleti út utáni találkozásról, a nap végi hazatérésről, vagy ébredés utáni viszontlátásról, fejezd ki szeretetedet! Kis időre hagyd abba, amit éppen csinálsz és foglalkozzatok egymással! Meglátod: ettől mindketten jobban fogjátok érezni magatokat![1] http://roberthilliar.com/relationship-renewal-put-the-spark-back-into-your-love-life/

[2] http://roberthilliar.com/relationship-renewal-put-the-spark-back-into-your-love-life/

[3] https://www.psychologytoday.com/us/blog/better-perfect/201702/13-ways-keep-the-thrill-in-your-relationship

[4] https://www.psychologytoday.com/us/blog/living-the-questions/201303/16-questions-can-revive-your-relationship