Te hol keresed életed párját?

Sokan mondják: manapság az online lehetőségek ellenére is nehéz párra lelni. De hol érdemes keresned életed szerelmét? Talán a statisztikák segítenek, hogyan érdemes ismerkedni!

Nincs könnyű helyzetben az ember lánya, fia, ha komoly szándékkal ismerkedne, annak ellenére, hogy az online világ nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően ez ma már gyorsabb és spontánabb lehet, mint korábban bármikor.

A helyzet azonban gyakran mégsem tűnik egyszerűnek. Hiába jelent meg ugyanis az utóbbi években számos randioldal és párkereső applikáció, ezeken a felületeken ritkább esetben ismerkednek az emberek komoly párkapcsolat után kutatva.

De akkor hol érdemes ismerkedni?

A Stanford egyetem 2017-es kutatásán alapuló statisztikák szerint[1] a párkapcsolatban élők leggyakrabban baráti, ismerősi körükön keresztül találkoztak szerelmükkel, második helyen a bár vagy étterem állt, míg például az online megismerkedés csupán a hatodik helyen szerepelt. Emellett a szórakozóhelyek és bulik együttesen is igen nagy százalékot tesznek ki, valamint a munkatárson keresztül történő ismerkedés is előkelő helyen szerepel.

A ReportLinker 2017-es statisztikái[2] is hasonló eredményeket mutatnak: a megkérdezettek 39%-a barátokon, ismerősökön keresztül találta meg párját, az interneten vagy randiapplikáción keresztül történő találkozást viszont csupán a válaszadók 8%-a említette, illetve a toplista első felében szerepel még a munkahelyi ismeretség is.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Merj új dolgokat kipróbálni! Célravezetőbb, ha nem csak egyfajta ismerkedési módnak adsz esélyt, a változatosság hatékonyabb lehet. Ne csak egy ismerkedési típusra támaszkodj, adj lehetőséget többféle helyzetnek is[3]! Regisztrálhatsz randioldalakra, de beiratkozhatsz főzőtanfolyamra is. Bátran bővítsd ismerőseid körét!
  • Mondj igent a baráti társaságok meghívásaira! Üljetek be a törzshelyetekre, ruccanjatok ki a hétvégére, vagy ugorjatok el egy strandra. A lényeg, hogy ne felejtsétek elhívni barátaitok barátait sem, és te is csatlakozz nyugodtan másokhoz!
  • Mozdulj ki! A szabadtéri események és koncertek, a kiülős bárok, de még egy parkban ücsörgés is mind jó lehetőséget kínálnak az ismerkedésre. Ne maradj hát a négy fal között, vesd bele magad a programokba!
  • Légy nyitott! Nem érdemes automatikusan nemet mondani egy randimeghívásra pusztán azért, mert az illetőt a munkahelyedről, vagy közös hobbi kapcsán, esetleg az edzőteremből ismered. Légy nyitott az emberekre, hiszen az is előfordulhat, hogy nem ő, hanem valamelyik barátja lesz az Igazi!
  • Csak okosan! A kapcsolatok alapja a bizalom, mely általában nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. Ha találkoztál valakivel, akivel kölcsönös a szimpátia, és úgy érzed, lesz következő randi is, adj magatoknak elég időt arra, hogy megismerjétek egymást, beszélgessetek sokat! Ha nyíltan és őszintén közeledtek egymás felé már az első randitól kezdve, akkor a későbbiekben sem lehet probléma a kommunikációval. Érdemes tudatosnak lenni már az ismerkedés szakaszában is, hogy hosszú távon is biztosan tervezhessetek egymással![1] https://flowingdata.com/2019/03/13/how-people-meet-their-partners/

[2] https://www.reportlinker.com/insight/finding-love-online.html

[3] https://www.bustle.com/p/where-people-are-actually-meeting-their-partners-today-45616