Vigyázat, sérülésveszély!

A hosszú távú párkapcsolatok természetes velejárója, hogy egy idő után felszínre kerülnek a rossz tulajdonságok, türelmetlenebbek leszünk egymással, így gyakoribbá válhatnak a konfliktusok is. Ebben a fázisban hátrálnak ki sokan párkapcsolatukból, hiszen úgy vélik, sokkal egyszerűbb kilépni abból, mint venni a fáradtságot és helyrehozni. Pedig érdemes vállalni a felelősséget és küzdeni a boldogságért!

Az együtt töltött időszak nem mindig tökéletes és gondtalan. És sajnos, amint komolyabb probléma adódik, sokan egyből áthárítják a felelősséget. Teszik mindezt azért, mert el akarják kerülni azt a sérülést, amit a saját hibáikkal való szembenézés okozhat. Azonban néha egy párkapcsolatban is kockázatot kell vállalnunk a siker érdekében. Ne fordítsunk hátat kedvesünknek, ha gyülekeznek a viharfelhők. Még ha keményebb szócsatákra is kerül sor és akadnak kényelmetlen időszakok, felelősségteljes felnőttként együtt könnyebben túl lehet jutni a nehezebb periódusokon.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Nem értetek egyet valamiben pároddal? Bátran nézzetek szembe a helyzettel, vállalva akár a vitát is. De ne feledjétek, veszekedni okosan is lehet! Adjatok teret egymásnak, hogy kifejtsétek a nézőpontotokat. Nem az a cél, hogy megbántsátok egymást, hanem hogy közelítsétek érdekeiteket.
  • Próbáljatok meg belehelyezkedni egymás helyzetébe, és nézzétek meg, milyen közös metszéspontot találtok az eltérő vélemények között. Indulhattok onnan is, hogy emlékeztetitek magatokat a közös célokra, amiben egyetértetek, majd megbeszélitek, hogy az eltérő elképzeléseitek, hogyan és miként segítik ezeknek a megvalósítását.