Amikor orvosi segítséggel fogan meg a baba

Számos sikertelen próbálkozás vagy spontán vetélés után szakorvos segítségét kértétek, hogy kiderüljön mi a baj, s hogy minél hamarabb megfoganjon a babátok. Az alapos kivizsgálások után a szakorvos kimondta a diagnózist, amitől a legjobban féltetek: meddőség. Nézzük, mit tehettek ezután!

A kimondott orvosi szakvélemény komoly pszichológiai hatással lehet rátok, szorongást és depressziót eredményezhet, amely akár fizikai tüneteket, alacsony önbecsülést produkálhat. Egymást hibáztatjátok, magatokba zárkóztok, és azt veszitek észre, hogy egyre kevésbé vágytok a kisgyermekes barátaitok társaságára. A baj valóban komoly, de nem egyedi. Világszerte a párok 8-12 százaléka küzd fogantatási problémákkal. Ám ebben az esetben sem szabad lemondanotok a családról! Ha minden meddőségi kezelési lehetőséget kipróbáltatok, amit csak lehetett és a lelki problémáitokat sem söpörtétek a szőnyeg alá, de csak nem érkezik a baba, mesterséges megtermékenyítéssel nektek is lehet saját gyermeketek!

Ezek az eljárások elsőre ijesztőnek tűnhetnek, de ha szakorvosotokkal átbeszélitek, hogy mi is történik pontosan, higgyétek el, megnyugtató válaszokat fogtok kapni. Ehhez azonban végig pozitívnak kell maradnotok! Hinnetek kell a sikeres fogantatásban, mégha az orvosi segítséggel is valósul meg.

Nem árt, ha tisztában vagytok a leggyakoribb eljárásokkal. Ezek egyike az inszemináció, amelynek során a tüszőrepedést követően a spermiumot egyenesen a méh üregébe juttatják. A mesterséges megtermékenyítésnek két módja létezik. Az úgynevezett In vitro fertilizáció lényege, hogy a laboratóriumban megtermékenyített petesejtet vagy az osztódó embriót helyezik a méhbe. Az intra-citoplazmatikus spermium injekció esetében pedig a petesejtbe juttatja a spermiumot a szakember.

Meddőség esetén sem szabad feladni a reményt! Ám ez bizony hosszadalmas, embert és kapcsolatot próbára tevő folyamat lehet. Nagyon fontos, hogy a nehéz pillanatokban is ragaszkodjatok egymáshoz, kitartsatok egymás és a közös céljaitok mellett![1]

További részleteket olvashattok a témában a kattintás után!

[1] Forrás: News-medical.net