Győzd le a stresszt, ne válj Grinccsé!

Nyakunkon az év vége – ti is feszültek, stresszesek vagytok a mindennapokban? Ideje, hogy felhagyjatok az idegeskedéssel! Fontos, hogy az esztendő utolsó napjai a megnyugvásról, a pihenésről szóljanak, különösen akkor, ha lassan már babát szeretnétek, és próbálkoztok is egy ideje.

Az esztendő végéhez közeledve az ünnepi időszak sokaknál a rohanásról, a sorozatos programokról és családlátogatásról szól. Ahhoz azonban, hogy az izgalmas kihívásokat és élményeket tartogató új évbe energikusan és lendületesen léphessünk át, elengedhetetlen, hogy kipihenjük az előző év fáradalmait.

Az ünnepi időszak inkább a megnyugvásról, a pihenésről, feltöltődésről szóljon. Ne hagyjátok pároddal kizökkenteni magatokat! Szakítsatok időt egymásra is, beszélgessetek, összegezzétek az évet! Tudatosítsátok magatokban, kapcsolatotok mely területére szeretnétek az elkövetkező időszakban hangsúlyt fektetni. Előfordul, hogy évközben ritkábban jut időnk a szellemi felfrissülésre, de az év végi időszak remek alkalom a gondolkodásra, az elmélyedésre, a tartalmas beszélgetésekre is.

Ha már tudjátok, számotokra mi a fontos, akkor arra a mindennapokban könnyebb időt és figyelmet fordítani. Egy harmonikus párkapcsolat fenntartását és a családalapításra való felkészülést az ünnepek alatt és a hétköznapokban is elősegíthetitek. Próbáljatok a sűrű időszakban kettesben is lenni, programokat szervezni. Teremtsetek magatoknak alkalmat háborítatlan estékre és meghitt összebújásra is! Ki tudja? Talán csak nyugalomra és harmóniára van szükségetek ahhoz, hogy kilenc hónap múlva már hármasban legyetek.

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • A nagy karácsonyi lakomák mellett is érdemes figyelmet fordítani a kiegyensúlyozott étkezésre. Javasolt, hogy csak mértékkel fogyassz cukros és zsíros ételeket, igyál sok vizet és a vitaminpótlásról se feledkezz meg! Hidd el, szervezeted is meghálálja az odafigyelést.
  • Lustálkodj! Év végén pihenésre, regenerálódásra is szükség van. Ha teheted, aludj, ameddig jólesik, vagy ha szeretnél, feküdj le ebéd után szundítani. Kimerült szervezetednek minden bizonnyal jól fog esni.
  • A sok evés-ivás közepette gyakran úgy érzed, legszívesebben csak otthon punnyadnál? A pihenés mellett az aktív mozgás is fontos! Mi lenne, ha egyik este inkább felkerekednétek és sétálnátok egyet az ünnepi fényárban úszó utcákon és tereken?