Kincsünk az egészségünk

Hajlamosak vagyunk nem odafigyelni egészségünkre, és csak akkor orvoshoz fordulni, amikor már baj van. Sokunkban él ugyanis az a kép, hogy a betegség a gyengeség jele. Ez azonban igen rossz felfogás, inkább tartson minket környezetünk hipochondernek vagy akár gyengének, egy életünk van, amelyért mi magunk felelünk. Vegyük tehát komolyan egészségünket!

Elcsépelt mondás, hogy a nagy rohanásban nincs időnk az egészségünkre. És valóban, igen elfoglaltak vagyunk mi, 21. századi emberek. Azonban tudnunk kell energiát fordítani a tudatos egészségmegőrzésre! Ha mindebben párunk is partner, könnyebben rávehetjük egymást a különböző szűrővizsgálatokra!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Egészségmegőrzés céljából évente egyszer érdemes elvégeztetni egy nagylabor vizsgálatot.
  • Szenteljetek egy estét a saját anamnézisetekre, azaz párotokkal közösen nézzétek végig, milyen betegségek fordultak elő mindkettőtök családjában. Ezek alapján könnyebb meghatározni, milyen speciális szűrővizsgálatokra lenne szükségszerű bejelentkeznetek.
  • Amennyiben ott tart kapcsolatotok, hogy gyermeket vállalnátok, azonban valamiért nem sikerül a fogantatás, érdemes szakemberhez, nőgyógyászhoz fordulni, aki segít a diagnózis felállításában és a következő lépések meghatározásában.