Pozitív terhességi teszthez pozitív férfi

Szokás mondani, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Azonban ez fordítva is igaz, különösen az olyan nehéz élethelyzetekben, mint amilyen a meddőség. Ahhoz, hogy egy nő be tudja teljesíteni anyasággal kapcsolatos vágyait, szüksége van a férfira, aki mentálisan is támogatni tudja őt.

Kedveseddel nemrég eldöntöttétek: családot alapítotok. Ez férfiként is izgalmas időszaknak ígérkezik. Azonban mi a teendő, ha nem várt akadályok szegélyezik utatok, például fogantatási nehézségekkel szembesültök? Ebben az esetben még fontosabb, hogy párod mellett állj és segítsd őt a gyermekvállalás felé vezető közös utazásotokon!

Sokan nem gondolnák, de a sikeres fogantatáshoz nem csak gyakori szexuális együttlét szükséges: az önfejlesztés, a tervezés, sőt, akár az életmódváltás is jelentős szerepet játszhat benne. A kitartás és egymás lelki támogatása elengedhetetlen, hiszen a próbálkozás hosszú hónapjai alatt stresszel és számos negatív érzelemmel – csalódással, haraggal, önbizalomhiánnyal – is szembe találhatjátok magatokat[1].

De mégis, hogyan tudsz segíteni kedvesednek?

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Fogadd el érzelmeiteket! Még ha nehéz is róluk beszélni, érdemes elfogadni, hogy a csalódottság vagy düh teljesen normális. Hallgasd meg párodat és biztosítsd róla, hogy érzelmei heves kimutatása során is mellette állsz és megérted őt.
  • Vonódj be! A babaprojekt kettőtök vállalása, vegyél részt te is folyamatokban! Tudd meg, miképpen járulhatsz hozzá a fogantatáshoz, kísérd el kedvesedet az orvosi konzultációkra, légy felkészült a téma kapcsán!
  • Támogasd törekvéseit! Legyen szó új étrendről vagy edzésformáról, bátorítsd őt és vegyél részt az életmódváltoztatással kapcsolatos ambícióiban!
  • Szervezzetek programokat! A sikertelenség ne tántorítson el benneteket attól, hogy élvezzétek az életet! Találkozzatok barátaitokkal, szervezzetek különleges programokat magatoknak, romantikázzatok! Ne hagyjátok, hogy a babaprojekt felemésszen benneteket[2]!
  • Értékeljétek az apróságokat! Kezdeményezz abban, hogy megünnepeljétek a jeles napokat!
  • Maradj pozitív! Még akkor is, ha nehezedre esik. Adj erőt párodnak pozitív hozzáállásoddal! Természetesen, ha úrrá lesz rajtad a szomorúság vagy csalódottság, fejezd ki bátran és beszélj kedveseddel saját érzéseidről is. De igyekezz pozitívnak lenni, hiszen lelkierőddel őt is támogathatod[3].[1] https://goodmenproject.com/featured-content/takes-two-support-wife-trying-conceive-kt/

[2] https://goodmenproject.com/featured-content/takes-two-support-wife-trying-conceive-kt/

[3] https://www.mother.ly/love/what-dad-can-do-5-strategies-to-support-your-partner-when-trying-to-get-pregnant