A mióma diagnózisa nem egyenlő a méheltávolítással!
Aktuális téma

A mióma diagnózisa nem egyenlő a méheltávolítással!

Legyél tudatos, ha a női egészségedről van szó! - Júliusban van a mióma tudatosság hónapja. Miért fontos, hogy beszéljünk erről a betegségről? Jellemző, hogy tabuként kezeljük a miómával együtt járó tüneteket, és természetesnek vesszük a fájdalmas vagy bő vérzéssel járó menstruációt. Érintettség esetén a kezelési lehetőségekkel sincsenek sokan tisztában, pedig ahhoz, hogy felelős döntést tudjunk hozni a saját egészségünkkel kapcsolatban ez elengedhetetlen.

Mit tegyünk, ha végre pozitív a teszt?
Aktuális téma

Mit tegyünk, ha végre pozitív a teszt?

Akár hosszú, akár rövid ideje is próbálkoztok, a pozitív terhességi teszt felér egy ötöslottó főnyeremény érzésével. Reménykedtél, szíved mélyén számítottál is rá, azonban mikor megpillantod, nem hiszel a szemednek, és hirtelen azt sem tudod, mitévő légy. Azonnal szaladnál az orvoshoz? Bújnád a netet, hogy milyen jeleket „kellene” tapasztalnod? Mielőtt a nagy örömöt felváltaná a pánik, összefoglaljuk neked a legfontosabb tudnivalókat arra az esetre, ha végre megjelenik a két csík.

Tombol a kémia köztetek? 5+1 jel, hogy a vibrálás igazi!
Aktuális téma

Tombol a kémia köztetek? 5+1 jel, hogy a vibrálás igazi!

A kémia elengedhetetlen egy kapcsolathoz, legyen az mindent elsöprő szerelem vagy ellenállhatatlan szexuális vonzalom. Ez kell ahhoz, hogy a barátságból több legyen, hogy mindent beborítson a lila köd, vagy hogy olyan vonzalmat érezz a másik iránt, amit eddig még nem éreztél. De mitől alakul ki a kölcsönös vonzalom két ember között? Honnan lehet tudni, hogy ez a vibrálás más, mint a többi? Az alábbiakban megpróbáljuk megfejteni a férfi és a nő közötti kémia varázsát.

Fogamzásgátlás mellékhatásai – Tévhitek és magyarázatok
Aktuális téma

Fogamzásgátlás mellékhatásai – Tévhitek és magyarázatok

Azt, hogy mi alapján választunk fogamzásgátló módszert, gyakran az eszközökkel kapcsolatos tévhitek vagy épp a félelmeink is befolyásolhatják. De valóban kell tőlük félni vagy megalapozatlan az összes felvetés? Melyek azok a leggyakoribb tévhitek, amelyekkel találkozunk, és hogyan csökkenthetők a mellékhatások? Cikkünkből megtudhatod!

Te miért vagy itt?

Egyelőre csak kettesben tervezed a jövőt pároddal? Segítünk, hogy minél harmonikusabban teljenek a mindennapjaitok. Vagy már leendő családotokról szövögetsz terveket kedveseddel, de sikertelenség árnyékolja be boldogságotok? Segítünk, hogy ragaszkodhass közös álmaitokhoz.

Az alábbi kérdések iránymutatást nyújthatnak abban, hogy mit tehetsz pároddal együtt, ha nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Azonban ne feledd, mivel minden eset egyedi, mindenképp konzultálj a megfelelő szakorvossal!

GYIK

Ragaszkodj hozzá! programunk keretében a tartós párkapcsolatok pozitívumait és a tudatos családtervezés fontosságát hangsúlyozzuk: a párokat elkísérjük az első randevútól a családdá válásig. Nincsenek tabutémák, hiszen a fogamzásgátlástól kezdve a teherbeesési nehezítettségen át a meddőségi kezelésekig arról is nyíltan beszélünk, mit tehet egy pár, ha gyereket szeretne.

Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy ne csak a tartós párkapcsolatban, házasságban élőkhöz, de olyan nőkhöz és férfiakhoz is szóljunk, akik odafigyelnek az egészségmegőrzésre, vagy valamilyen egészségügyi panasszal küzdenek. Emellett fontosnak tartjuk, hogy azok is segítséget kapjanak tőlünk, akik valamilyen rendellenességet tapasztalnak a menstruációjukkal kapcsolatban, és a háttérben PCOS, mióma, esetleg endometriózis áll, de a HPV-vel és annak veszélyeivel is gyakran foglalkozunk. Témáink érintik a férfiakat is, akik még várnának a gyermekvállalással, vagy éppen az előtt állnak párjukkal, és odafigyelnek az egészségükre is.

A Ragaszkodj hozzá! programunkkal olyan nőknek és férfiaknak segítünk a megfelelő tájékozódásban, akik odafigyelnek az egészségükre, fontosnak tartják, hogy a leghatékonyabb fogamzásgátló módszerrel éljenek, és tudatosan alakítják a szexuális, illetve a családi életüket. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a tudatos családtervezés vagy éppen a fogantatási nehézségek, a meddőség terén is.

Tippekkel, szakértőkkel segítünk, mit tehetünk azért, hogy a női test felkészüljön a fogantatásra, a szülésre, majd a szoptatásra. Szót ejtünk a terhesvitaminok, az egészséges életmód és normál testsúly jelentőségéről. Útmutatót nyújtunk a női és férfi egészségmegőrzésben a szűrővizsgálatok és az egészséges életmód hangsúlyozásával, a női és férfi betegségek megélésének tabumentesítésével. A program keretében – függetlenül attól, hogy milyen élethelyzetű és korosztályú olvasót érint az adott téma – a hiteles tájékoztatást, az edukációt tartjuk a legfontosabbnak. Egészségügyi szakemberek segítenek a tájékozódásban, miközben olvasóink érezhetik, itt nincs olyan kérdés, amelyet szégyellni kellene. A Ragaszkodj hozzá! az őszinteséget és a hiteles tájékoztatást tartja a legfontosabbnak.

A Ragaszkodj hozzá! programunk keretében elkísérjük a párokat az első randevútól a családdá válásig. Szólunk a tartós párkapcsolatban, a házasságban élőkhöz, akik még várnának a gyermekvállalással, vagy már épp az előtt állnak, és tudatosan szeretnének felkészülni a családbővítésre.

Szólunk azokhoz a párokhoz, akik fogantatási nehezítettséggel küzdenek, és meddőségi kezelés előtt állnak. A program fontosnak tartja az edukációt, korosztálytól függetlenül, a tiniktől (szüleiken és tanáraikon keresztül is) egészen a menopauzával küzdőkig. A fogamzásgátlás, a fogantatás, a női és férfi egészségmegőrzés mindenki számára olyan témák, amelyek kapcsán nincsenek tabuk a Ragaszkodj hozzá! oldalán.