A kistestvér-kérdés
Aktuális téma

A kistestvér-kérdés

A több gyermeket tervező párok nagy részénél felvetődik a kérdés: mikor érkezzen a kistestvér? Általános érvényű válasz nem létezik, hiszen ahány pár, annyi élethelyzet. Vannak azonban szempontok, amelyek befolyással lehetnek a döntésükre. Vajon ezek közül melyek számítanak igazán a következő gyermek vállalásakor? Ezeket vesszük sorra írásunkban!

Kell vitamin, nem kell vitamin?
Aktuális téma

Kell vitamin, nem kell vitamin?

Kisbabát tervezve akárhova fordultok tanácsért, valószínűleg sokan mondják, hogy érdemes terhesvitamint is szedni. De pontosan miért is van szükség étrend-kiegészítőkre? Segítünk a tájékozódásban!

Milyen szűrővizsgálatokra szakíts időt?
Aktuális téma

Milyen szűrővizsgálatokra szakíts időt?

A 21. század szuperhősei vagyunk mind, akiknek sokszor éppen arra nem marad idejük, amire kellene, saját magunkra. Bár egyre többet hallhatunk az „énidő” fontosságáról, és talán igyekszünk is belecsempészni ezeket a pillanatokat a rohanó hétköznapokba, az önmagunkkal való foglalkozás nem merülhet ki csak az edzésben, baráti találkozásokban, hobbikban. Fontos, hogy az egészségünk megőrzése is felkerüljön az „énidő” listánkra, és évente eljárjunk a szükséges szűrővizsgálatokra.

Tabuk nélkül a férfimeddőségről - Az andrológus segít
Aktuális téma

Tabuk nélkül a férfimeddőségről - Az andrológus segít

Létezik olyan, hogy férfimeddőség? Ki az az andrológus? És hogy néz ki egy andrológiai szakvizsgálat? Egyáltalán, miért kell a férfiaknak is szakorvoshoz fordulniuk? Dr. Kopa Zsolt andrológus, a Magyar Andrológiai Társaság elnöke segít nekünk abban, hogy válaszokat kaphassunk a férfimeddőséggel kapcsolatos kérdésekre.

Te miért vagy itt?

Egyelőre csak kettesben tervezed a jövőt pároddal? Segítünk, hogy minél harmonikusabban teljenek a mindennapjaitok. Vagy már leendő családotokról szövögetsz terveket kedveseddel, de sikertelenség árnyékolja be boldogságotok? Segítünk, hogy ragaszkodhass közös álmaitokhoz.

Az alábbi kérdések iránymutatást nyújthatnak abban, hogy mit tehetsz pároddal együtt, ha nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Azonban ne feledd, mivel minden eset egyedi, mindenképp konzultálj a megfelelő szakorvossal!