Gyermekvállalás a cukorbetegség árnyékában
Aktuális téma

Gyermekvállalás a cukorbetegség árnyékában

A Cukorbetegek Világnapját először 1991. június 27-én rendezték meg, így Magyarországon is nemrég emlékeztünk meg erről a komoly statisztikai adatokat produkáló betegségről. A diabétesz mind többeket érint, ennek ellenére az emberek nagy része még mindig nem tud róla eleget, ezért érdemes nemcsak megemlékezés szintjén, de mélyebbre ásva is beszélni a témáról. A babaprojektre készülőknek különösen fontos, hogy a diabéteszről tájékozódjanak, illetve, hogy erről szakemberrel konzultáljanak.

Apu, te is fontos vagy!
Aktuális téma

Apu, te is fontos vagy!

Egészen kicsi gyermekek esetében leginkább az édesanya szerepét szokás hangsúlyozni, noha az apukák legalább olyan fontosak a picik életében. Milyen pozitív hatásai lehetnek, ha az édesapa már a kezdetektől aktívan kiveszi részét a gyermeknevelésből?

Babavállalás endometriózissal? Lehetséges!
Aktuális téma

Babavállalás endometriózissal? Lehetséges!

Vajon vállalhatok kisbabát, ha endometriózisom van? Joggal vetődhet fel a kérdés az érintett hölgyekben, hiszen az endometriózis igen rejtélyes betegség. Világszerte nők százezrei szenvednek tőle, ugyanakkor az orvostudomány máig kutatja kialakulásának okát. E betegség az élet számos területére kihathat, a nemi élettől kezdve a munkára és a társas kapcsolatokra is, nem beszélve a gyermekvállalás mikéntjéről. Nézzük hát, mit lehet tudni erről a témáról!

Milyen szűrővizsgálatokra szakíts időt?
Aktuális téma

Milyen szűrővizsgálatokra szakíts időt?

A 21. század szuperhősei vagyunk mind, akiknek sokszor éppen arra nem marad idejük, amire kellene, saját magunkra. Bár egyre többet hallhatunk az „énidő” fontosságáról, és talán igyekszünk is belecsempészni ezeket a pillanatokat a rohanó hétköznapokba, az önmagunkkal való foglalkozás nem merülhet ki csak az edzésben, baráti találkozásokban, hobbikban. Fontos, hogy az egészségünk megőrzése is felkerüljön az „énidő” listánkra, és évente eljárjunk a szükséges szűrővizsgálatokra.

Te miért vagy itt?

Egyelőre csak kettesben tervezed a jövőt pároddal? Segítünk, hogy minél harmonikusabban teljenek a mindennapjaitok. Vagy már leendő családotokról szövögetsz terveket kedveseddel, de sikertelenség árnyékolja be boldogságotok? Segítünk, hogy ragaszkodhass közös álmaitokhoz.

Az alábbi kérdések iránymutatást nyújthatnak abban, hogy mit tehetsz pároddal együtt, ha nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Azonban ne feledd, mivel minden eset egyedi, mindenképp konzultálj a megfelelő szakorvossal!