Tavaszi checklist az egészségünkért
Aktuális téma

Tavaszi checklist az egészségünkért

Hamarosan végérvényesen magunk mögött tudhatjuk a sötét és nyirkos napokat, nemsokára ébred a természet, ezzel együtt a mi téli álmunknak is vége! Ez azt is jelenti, hogy rengeteg teendőnk lesz: tavaszi nagytakarítás – igen, az ablakpucolást is beleértve –, téli gumik cseréje, nagykabátok és egyéb meleg holmik elpakolása… De mi a helyzet saját magunkkal és egészségünkkel? Nézzük, mire érdemes odafigyelnünk, hogy minden tekintetben felkészülten élvezhessük a tavaszi pillanatokat!

Néma üvöltés – Beszéljünk az endometriózisról!
Aktuális téma

Néma üvöltés – Beszéljünk az endometriózisról!

Sokan csak legyintenek, ha a világnapokról hallanak, pedig ezek jó alkalmak arra, hogy felhívjuk a figyelmet olyan betegségekre is, amelyek kínzó tüneteitől akár milliók szenvednek világszerte. Az endometriózis világnapja ugyan március 28-án van, de az egész hónap lehetőséget ad a betegség tudatosítására, és arra, hogy jelezzük, az érintettek nincsenek egyedül fájdalmaikkal, kétségeikkel, olykor végeláthatatlannak tűnő küzdelmükkel.

Gyermekvállalás: biztos, hogy mindenre odafigyelsz? Teszteld tudásod!
Aktuális téma

Gyermekvállalás: biztos, hogy mindenre odafigyelsz? Teszteld tudásod!

Babát terveztek? A gyermekvállalásra tanácsos időben elkezdeni felkészülni, mind fizikailag, mind pedig lelkileg. Meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy hamarosan már másodmagadért felelsz, ezért szervezetedre is érdemes a megszokottnál több figyelmet szentelned. Te mennyire vallod magad tudatosnak e témában?

Te miért vagy itt?

Egyelőre csak kettesben tervezed a jövőt pároddal? Segítünk, hogy minél harmonikusabban teljenek a mindennapjaitok. Vagy már leendő családotokról szövögetsz terveket kedveseddel, de sikertelenség árnyékolja be boldogságotok? Segítünk, hogy ragaszkodhass közös álmaitokhoz.

Az alábbi kérdések iránymutatást nyújthatnak abban, hogy mit tehetsz pároddal együtt, ha nem érkezik a várva várt gyermekáldás. Azonban ne feledd, mivel minden eset egyedi, mindenképp konzultálj a megfelelő szakorvossal!