Tűszúrással a gyermekáldásért (?)

Gyermeket szeretnél, de nem jön össze a baba? Nőgyógyászati panaszokkal, fogantatási nehézségekkel küzdesz? Így is van esély a teherbe esésre! Nem szabad feladni a reményt, fontos azonban, hogy merj nőgyógyászhoz fordulni és orvosi segítséget kérni.

A legtöbb párnál, ha elhatározták, hogy családot alapítanak, mindent megtesznek a babaprojekt érdekében, s ideális esetben egy éven belül meg is fogan gyermekük. Sajnos azonban előfordul, hogy ez több hónapnyi próbálkozás után sem sikerül. Fontos, hogy ilyen esetben (35 év felett már 6 sikertelen hónap után) mindenképpen forduljunk szakorvoshoz, ugyanis kiderülhet, hogy nőgyógyászati betegség, esetleg meddőség húzódik a háttérben.

Amennyiben a Ti esetetekben is hasonló helyzet áll fenn, érdemes elgondolkodni, nőgyógyászotoktól tanácsot kérni, milyen lehetőségeitek vannak. Kétségbe esni azonban nem szabad: ma már szerencsére számos opció elérhető, hogy bár segítséggel, de sikeresen megfoganjon kisbabátok.

Az egyik ilyen, fogantatást elősegítő megoldás lehet az előretöltött injekciós toll használata, amely olyan hormont tartalmaz, ami kiemelt szerepet játszik a fogantatásban, mivel a petefészkekben a petesejteket tartalmazó tüszők növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges[1].

Milyen előnyei vannak az előretöltött injekciós tollnak?

  • Széleskörű alkalmazási lehetőség: sok nőnek nyújthat esélyt, mivel számos, meddőséget eredményező nőgyógyászati problémára lehet megoldás[2]. Elősegítheti az ovulációt, valamint a peteérést, attól függően, mi okozza a problémát.
  • Otthoni használat: miután nőgyógyászod megvizsgált és az eredmények alapján ezt a módszert javasolta, onnantól kezdve maga a kezelés már otthon is végezhető, hiszen az injekciót saját magadnak is be tudod adni.

Ragaszkodj hozzá! tipp:

  • Merj ragaszkodni álmaidhoz! Még ha nehézségekbe is ütköztök, pároddal támogassátok egymást, járjatok utána a lehetőségeknek, kérjetek szakorvosi segítséget nőgyógyászotoktól. Ne adjátok fel a reményt![1] https://www.webmd.com/drugs/2/drug-6296/urofollitropin-fsh-injection/details

[2] https://monashivf.com/fertility-treatments/fertility-treatments/ovulation-induction/